Ezek lesznek az év legütősebb e-zenei eseményei

2018-ban elektronikus zenei szempontból sem unatkozunk majd. Itt van egyből 10 kiemelkedő esemény!

Még csak január van, ahol megannyi e-zenei eseményen vehetünk részt, de mi már előre szaladunk az évbe, hogy még véletlenül se maradjunk le a legfontosabbakról, melyek közül kiemeltük a 10 legjobbnak ígérkezőt!

Omar Souleyman – Február 9. – Dürer Kert

A szíriai lakodalmas techno sztárja már járt nálunk 2015-ben, aki most visszatér, hogy újból bemutassa szintis barátjával, hogy így is lehet bulit csinálni!

Matador – Február 16. – Akvárium

Ha igazi technóra vágyunk, akkor a méltán népszerű Matador idei fellépése piros betűs nap lehet a naptárunkban. A vélhetően teltházasra duzzadó NagyHall pedig kifejezetten neki való helyszín!

Kraftwerk 3D – Február 21. – Budapest Arena

Az elektronikus zene úttörő formációjának számító Kraftwerk 2018-ban Magyarországra is elhozza nagysikerű 3D koncertjét, melyben nem csak a zene, hanem vizuális látvány is nagy szerepet kap.

Bladerunnaz 19th birthday – Február 23. – Akvárium

A két évtized küszöbére lép fel a legnagyobb hazai drum and bass bulikat szervező csapat. Még nem ismerjük a teljes programot, de High Contrast és Technimatic biztos ott lesz a nagy víz alatt és elég valószínű, hogy minden termet befoglal majd a nagy d’n’b ünnep!

John Digweed – Március 10. – Akvárium

A legendás angol lemezlovas, a Bedrock kiadó feje, a Diggerként is becézett John Digweed fellépése minden évben nagy népszerűségnek örvend. Pioneernak számít a szakmájában, melyet még a mai korban is nagy tisztelet övez. Nem kérdés hát, hogy nagy buli lesz!

DJ Krush – Április 10. – Akvárium

Az instrumentális trip hop elektronika japán alakja tavaly már 25 éve volt a pályán, melynek során kizárólag japán MC-kkel együttműködve megszületett a Kiseki. Szerencsések vagyunk, hogy a turné minket is érint idén.

HYPERSPACE – Április 21. – HUNGEXPO

Minden év áprilisában összetódul egy éjszakára a nemzetközi és hazai techno képviselete és 2 termes táncba fojtott éjszakát kapunk. Idén is így lesz ez, már 22. éve.

Sohn – Május 8. – A38 Hajó

Az osztrák elektronikus zene jeles képviselője, a csak Sohn néven ismert Christopher Taylor először jár majd Budapesten, ahol új, Rennen című lemezét mutatja majd be, de a legjobb dalai sem maradnak otthon.

Bonobo – Május 23. – Budapest Park

Már tavaly nagy hír volt nálunk is Bonobo budapesti Migration koncertje. A teljes zenekaros felállású koncerttől leesik majd az állunk és felejthetetlen élményekkel leszünk gazdagabbak!

Jeff Mills – Július 13. – Margitszigeti Szabadtéri Színpad

2016 tavaszán megtapasztalhattuk, hogy milyen az, amikor az élő techno legenda szimfonikus zenekarral lép színpadra. Ezt most az emeli még magasabbra, hogy mindez a csillagos ég alatt történik majd a Margitszigeten.

Ezekre kaptuk fel eddig a legjobban a fejünket, de jól tudjuk, hogy a tél vége és a tavasz még hoz bőven elektronikus élményeket, melyeket majd a nyári fesztivál szezon tesz igazán izgalmassá. De ez legyen egy következő olvasmány része, ezekre pedig érdemes a jegyeket időben megvenni!