Sosem volt még ennyire divatos a Sötét Erő – Mutatjuk a Magenta téli kollekcióját

Előremutató ideológiája és egyéni látásmódja miatt mindig is kiemelkedett a magyar divatmárkák glédájából a Magenta. A márka kreatív vezetője, Dankó Ágnes a mai kor nőjének igényeit szem előtt tartva alkotja meg kollekcióit szezonról szezonra.

A 2017-es téli gyűjtemény esetében sem volt ez másként, ahol a tervezőnő ismét nagyvonalúan bánt a stílusjegyekkel. Legyen szó tehát az év utolsó pezsgődurrogtatásáról, céges partiról, baráti összejövetelről, karácsonyi vacsoráról, vagy a jövő évi célok megvalósításáról, a Magenta lehengerlő kollekciója méltó kísérője lesz a 2017 –es év fináléjának is.

A fekete az új fekete

A legújabb kollekció az örök klasszikusra, a feketére építkezik. De főszerepet kap a gyönyörű ünnepi smaragdzöld és a feketével példaadó divatházasságban élő hófehér is. A sötét tónusok dominanciájával a célzat, nem az „ápol és eltakar” eszméje volt. Az örök elegancia színe, a fekete ezúttal pont, hogy megmutatja a nőiességet, de csak finoman, pont annyira, amennyire viselője láttatni szeretne. A kevesebb több elvét szem előtt tartva, a fekete érzékiségét a szabások romantikája ízesíti. A legapróbb részletekig átgondolt, érzéki, elegáns sorozat ugyanis a sokszínű női sziluettet figyelembe véve egy adag nosztalgikus életérzéssel átitatva született.

Egy jó adag antik fűszer

A kollekció kulcsa a stílusjegyekben keresendő. Óriási szerepet kaptak a romantikus elemek és barokkos jegyek, amelyek szinte minden darabot átitatnak. Látványos harangujjak, bájos gallérok, kecses fodrok, áttetsző tüllökre hímzett színes és kecses virágok, apró gyöngyök, decens gallérok, dús zsabók, bájos masnik és gazdagon rétegezett tüllök idézik fel a letűnt korok stíluselemeit és teszik sokrétűvé és végtelenül elegánssá a kollekciót.

Le a sallangokkal!

Csupa nemes részlet gondoskodik róla, hogy a kozmopolita nő ezúttal még dominánsabban nyilatkoztathassa ki személyiségét és jellemét az öltözete által, és ehhez még csak ultraszikrázó anyagok sem kellenek. Nincsenek sallangok, túlzások és hivalkodó részletek csak egyszerű, de nagyszerű szabászati megoldások és finom, nemes anyagok, kifinomult sikkes megoldások, amelyek romantikusan bohém, mégis nagyon határozott karaktert kölcsönöznek a ruháknak. A téli kollekció bájos és ártatlan, mégis nagyon szexi.

Petit noir és társai

Az állandóság a kiváló minőségű alapanyagokban keresendő. A legnemesebb selymek, puha tüllök, finom plüssök, szaténok és pamutok metamorfózisának lehetünk szemtanúi.  A kollekcióban újjáéledtek a téli ünneplők kulcsdarabjai, akárcsak a fehér blúzok és sokrétű szabászati repertoárban vonulnak fel a fontos alkalmak adu ászai, a kis feketék is. A kollekcióból árad a jó ízlés, a titokzatosság, és érzéki elegancia, erről gondoskodnak a kulcscsontot megmutató, csónaknyakú,- vagy a dekoltázst finoman jegyző V kivágások, továbbá a trombita fazonú szoknyafazonok. De a játékos maszkulin jegyek sem maradhattak el. Erről tesz tanúbizonyságot a letisztult blézert kísérő sortos szett, ami kétségtelenül felülírja az kiskosztümről alkotott unalmas elképzeléseinket.

Dankó Ágnes a téli szezonra is olyan kollekciót tervezett, melynek darabjai nem elvonják a viselőjükről a figyelmet, hanem hozzátesznek a személyiségükhöz. A kollekciót azoknak ajánljuk, akik nyitottak a világra és ki merik fejezni önmagukat az öltözködésük által!

Ha szeretnél nyerni egy stílusos Magenta ruhadarabot, játssz te is a FUNZINE adventi nyereményjátékában. Részletekért kattints ide!