Etikus és környezettudatos ajándékok a Szputnyik shopból

Szeretnél igazán különleges és személyre szóló ajándékot adni környezettudatos ismerőseidnek, miközben te magad is tudatosabb fogyasztóvá válsz, úgy, hogy az ünnepi időszakban is etikusan és megfontoltan vásárolsz? Budapest elsőszámú vintage és limitált, új kistervezői darabokat forgalmazó márkája, a Szputnyik shop öt tippje segítségedre lehet ebben.

1. Válaszd az egyedit

Kevesebb termék kerül a szemétbe, ha személyre szabottabban és megfontoltabban vásárolsz. A Szputnyikban több száz egyedi mintájú trikó, top és uniszex pólóközül válogathatsz. Köztük garantáltan megtalálod a leginkább szeretteidhez illőt!

2. Válaszd az időtállót

A Fjallraven Kanknen típusú hátizsákja nem csak divatos, de klasszikus fazonjának és hihetetlenül strapabíró anyagának köszönhetően évtizedekig szolgálja viselőjét. Nem hiába majdnem negyven éve a legnépszerűbb hátizsák Európában.

3. Válaszd a környezettudatosat

Bolygónk hálás lesz, ha megmentesz néhány minőségi ruhadarabot, és vintage kincseket vásárolsz. Igazán szép és személyes ajándék lehet egy egyedülálló vintage szoknya a 80-as évekből, vagy egy mókás karácsonyi csúnyapulcsi, ami az elmúlt évek legnagyobb karácsonyi slágere!

4. Válaszd a természetközelit

Van egy barátod vagy ismerősöd, aki fejben mindig a természetben jár? Növénymintás, természetközeli darabjainkon keresztül igazán hozzá illő ajándékot találhatsz a Szputnyik shopban! Állatszerető barátaidnak pedig válassz egy a igényes  kitűzőt, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kollekciójából, melyek után a teljes befolyt összeg adomány a magyar állatvilág megsegítésére.

5. Válaszd a hulladékmenteset

Mit szólnál, ha a csomagolás nem szemét, hanem az ajándék része lenne? Válassz egy különleges vintage kendőt, és csomagolj abba! Így nem csak egyedi és környezettudatos lesz a csomagolásod, de értékesebbé is teszed vele az ajándékot.

+1 Válaszd a hazait

Karácsonykor ráfordítod az időt, energiát és anyagi forrásaid arra, hogy minden szeretted meglepd valamivel. Ilyenkor a gyakran etikátlan működésű multinacionális vállalatok helyett kreatív magyar vállalkozásokat is támogathatsz, mint a Szputnyik shop.

Most te is nyerhetsz egy környezettudatos Szputnyik ruhát, ha a játszol a FUNZINE adventi nyereményjátékában. Részletekért katt ide.