„Imádom, ahogy egy ízléses smink önbizalomfröccsöt ad a nőknek”- interjú Páll Adrienn sminkmesterrel

Mit érhetünk el egy jól kiválasztott sminkkel? Mire kell ügyelni sminkelés közben? A kérdésekre Páll Adrienn, a NewSchool of Makeup alapítója válaszol.

 

Mit jelent neked a smink?

Tudom, hogy sokan vagyunk, akik azt érezzük, hogy a smink rengeteget tesz hozzá az életünkhöz. Mert azon kívül, hogy szebbek leszünk tőle, a sminkelés mindig az „én-idő” része, amikor csak magunkkal foglalkozhatunk. Tinédzser koromban a nagylánnyá válásomat segítette. Idősebbnek, szebbnek néztem ki, és észrevettem, hogy a fiúk megnéznek.

Aztán rájöttem arra, hogy mekkora móka van ebben. Elkezdtem játszani azzal, hogy mennyiféle „arcom” lehet. Nagyon élveztem, hogy pepecselhetek ezzel, a hobbimmá vált a sminkelés. A mai stresszes világban sok nő tölt időt kötéssel, horgolással, kézműves műhelyekbe járnak, dekorációkat készítenek az otthonukba. Mindezt azért, hogy egy kicsit kiélhessék kreativitásukat is.

Amikor civil nőkön dolgozol, milyen reakciókat látsz rajtuk?

A nők között sokszor megfigyelhető rivalizálás. De nálunk sminkelés közben ez teljesen eltűnik. Ott van egy ember, aki segít egy másik embernek, hogy a legszebb önmagát mutathassa meg a világnak. Egy alkalmi smink vagy egy tanácsadás alatt olyan lelki közösség alakul ki két között, ami kinyitja őket, erőt ad nekik, melegséggel, kedvességgel tölti el őket.

Magyarországon nem divat a dicséret. Sminkesként mi mindig kiemeljük az ügyfelünk arcában rejlő szépségeket. Például hogy milyen szép hosszú a szempillája, milyen csodás íve van a szemének vagy az ajkának. Arra törekszünk, és erre is biztatjuk a vendégeinket, hogy ezeknek adjanak nyomatékot.

Mindenkinek van valami a külsejében, amit nem tart előnyösnek, és talán szégyell is.  A közös munka során kialakuló intimitás esélyt ad arra, hogy nyíltan beszéljünk ezekről és megmutathassuk nekik, hogy a saját adottságaikat hogyan tökéletesíthetik a sminkeléssel. Egyszerűen imádom, ahogy egy ízléses smink önbizalomfröccsöt ad a nőknek!

Hogyan kapja el a profi sminkes karrierbe kezdő lányokat a vágy, hogy ezzel foglalkozzanak?

A sminkiskolánkba sokan járnak, jártak úgy, hogy teljesen más területen dolgoznak, de kaptak egy profi sminket pl. az esküvőjükön, és annyira megtetszett nekik, ami vele történt, hogy tovább érdeklődtek a sminkelés iránt. Megtapasztalják magukon, mekkora élményt jelent szépséget kapni vagy adni. Látni azt, hogy egyetlen óra munka után milyen öröm tud felszabadulni. Azok a nők, akik mindig is vágyták a kreativitást, de az élet másfelé sodorta őket, ilyenkor hazatalálnak.

Magánemberként milyen haszna van egy profi sminknek?

Meglepő módon rengeteg tanulmány készült erről a témáról. A messinai egyetem 2 kutatója kiküldött több mint 10.000 önéletrajzot és megállapították, hogy a szépen sminkelt nőknél a visszahívási ráta 54 % volt, míg a többieké mindössze 7%. Félreértés ne essék, a felmérésben nem a testi adottságok domináltak, hanem a nők harmonikus, ízléses megjelenése. Az ehhez szükséges tudást bárki elsajátíthatja.

A FUNZINE adventi nyereményjátékban a Newschool of Makeup egy kétfős alkalmi sminket ajánlott fel. Arról, hogy hogyan tudod megnyerni, itt olvashatsz többet.