Új szuperprodukció készül: az Álomutazó

Újabb látványos zenés színpadi előadással jelentkezik, a 2014-2015-ben A Játékkészítőt is létrehozó TulipánTündér Produkció. Az Álomutazó című családi-mesemusical az álmok útján repít a jövőbe, olyan szereplőkkel, mint Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Zsédenyi Adrienn, Hajdu Steve, Falusi Mariann és sokan mások.

Bár a darab a jövőben játszódik, egy nagyon is mai, élő és komoly veszélyeket rejtegető problémát boncolgat. A történet egy olyan világba visz el minket, ahol a siker hajszolása és a hatékonyság maximalizálása okán már egyáltalán nincs időnk egymásra. Tomi, a főhős pedig nem szeretne mást, csak családjával együtt tölteni a karácsonyt.

Ezt elérni az ő szüleivel különösképpen nem egyszerű, hiszen apukája egy sikeres és elfoglalt tudós, aki ráadásul a még nagyobb hatékonyság elérése érdekében feltalálta az Agyturbót, amivel magunkat feltöltve nincs szükség alvásra sem. Anyukája pedig állandóan úton van, hisz’ asztronauta, aki a Marson dolgozik. Tomi azonban nem adja fel, s úgy tűnik, álma valóra válhat, amikor találkozik egy alvósállattal, a Báránnyal, aki elrepíti őt az Álomkészítők világába…

A parádés szereposztásban pedig ott van – A Játékkészítőben is feltűnt – Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, de újabb sztárok is csatlakoztak a csapathoz, mint Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita.

A darabot Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, a zene és a szöveg, csakúgy mint A Játékkészítőnél, az Artisjus-díjas és EMeRTon-díjas magyar zenész, zeneszerző, zongorista Rakonczai Viktor és a 31 arany és 33 platinalemezes dalszövegíró, Orbán Tamás munkája.

A darab rendezője és koreográfusa pedig a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás. „Ekkora produkció nincs Magyarországon, már a méreteiben is lenyűgöző” – meséli Juronics a darabról, „másrészt pedig egy csodálatos történet, aminek fantasztikus tanulságai vannak” – teszi hozzá a rendező, aki azt is elárulta, hogy a díszlet – egyedülálló módon – ledfalakból fog állni, nagyon sok táncos lesz és olyan színpadi effektek jelennek meg, melyeket csak nagy showműsorokban lehet látni.