Még nem hallottál a gratinról? Akkor most itt az ideje! A csőben sült krumplit ezernyi módon el lehet készíteni, mi most egy ellenállhatatlan receptet mutatunk, amibe a kolbász és az alma is fontos szerepet kap.
Mielőtt elkezdenéd a sütést, két dolog fontos dologra hívjuk fel a figyelmed: A burgonyát vékonyra karikázd, és ne kerüljön belőle túl sok réteg egymásra (így legalább gyorsabban át is sül). Ezúttal kolbászt és almát is tettem az ételbe, szuper finom lett!
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg burgonya (tisztítva mérve)
- 25 dkg tetszőleges kolbász
- 2 nagyobb alma
- vaj a forma kikenéséhez
- só, őrölt fekete bors
- 4 dl 30%-os habtejszín
- egy kis marék parmezánforgács
Elkészítés
- A meghámozott burgonyát vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a kolbászt is. A megmosott almákat szintén meghámozzuk, félkarikára vágjuk.
- Egy nagy (vagy akár 4 egyszemélyes) formát kivajazunk, majd rétegezni kezdjük a hozzávalókat: a burgonyára alma és kolbász, arra pedig ismét burgonya jön. Minden réteget sóval és borssal fűszerezünk. Ráöntjük a tejszínt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.
- Mikor már szépen pirul a teteje, rászórjuk a a parmezánforgácsot, és együtt készre sütjük. Forrón tálaljuk.
A receptért köszönet Csigó Zitának. További finom recepteket az Ízes Élet oldalán olvashatsz.