Diétázók figyelem! Ezt az isteni finom receptet nektek találták ki!

Szénhidrát helyett egyél sok zöldséget és rostot: cukkinis spagetti paradicsomos húsgolyókkal receptünk következik.

A tésztaételek, ha a megfelelően összeállított feltéttel készülnek, mennyien finomak . Azonban ha diéta vagy egészségügyi okok miatt oda kell figyelnünk a szénhidrát-bevitelre, nem feltétlenül a legjobb választás. Az egyik legjobb „csel” az étel szénhidrát tartalmának csökkentésére, ha a tészta egy részét –vagy akár az egészet – spiralizált zöldséggel helyettesítjük, jelen esetben cukkinivel. Ezáltal nem csak a zöldségfogyasztásról gondoskodunk, de a benne található rostanyag miatt tovább tart a jóllakottság érzet is.

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 20 dkg cukkini
  • 8 dkg teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 25 dkg sovány darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • himalája só
  • bors
  • friss petrezselyem
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 40 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 db paradicsom
  • parmezán sajt

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  • A darált húst sózzuk és borsozzuk, majd hozzáreszeljük a vöröshagyma felét és egy gerezd fokhagymát. Golyókat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve kb. 25 percig sütjük.
  • A tésztához sós vizet forralunk, majd a forrástól számított 8-10 perc alatt al dentére főzzük.
  • A maradék vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy edényben felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk őket és ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, zöldfűszerekkel fűszerezzük és alacsony lángon kb. 7 perc alatt besűrítjük a szószt. Az elkészült húsgolyókat a szószba tesszük és további 2 perc alatt összeforraljuk.
  • A cukkinit alaposan megmossuk és a zöldségspirálozó (vagy ennek hiányában zöldségreszelő) segítségével spagetti alakúra formázzuk. Összekeverjük a lecsepegtetett főtt tésztával, majd a paradicsomszósszal és a húsgolyókkal tálaljuk. Utolsó lépésként megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és parmezán sajttal.

A receptért köszönet Gökler Krisztinek. További finom recepteket az Ízes Élet oldalán olvashatsz.