5 napon át tartó, ingyenes fesztivállal nyílik meg a Három Holló Kávéház

Wilhelm Droste irodalmár ötlete nyomán nyílik új hely Budapesten: a Három Holló Kávéház. A kávézó előképe az Andrássy úton, illetve a Ráday utcában a 90-es és 2000-es években működő Eckermann. A Három Holló most a Piarista Rend épületében és segítségével, a Szabad sajtó úton indul újra. Nevét Ady Endre Opera melletti kocsmájáról kapta, ahol a költő szívesen töltötte idejét, borozott, vagy éppen verseket írt.

A névből is látszik, hogy a jó kávé mellett az irodalom és a kultúra lesz a középpontban a körülbelül 500 négyzetméteres területen. A „Hollók” 3 szinten (Kávéház, Orfeum, Színpad) várják majd a látogatókat.

A helyet több napos fesztivállal nyitják meg. November 22-én Ady Endre 140. születésnapját ünnepli a kortárs irodalom és művészet színe-java: írók, költők, táncosok és zenészek Víg Mihálytól a HANEM zenekarig. A november 23-a a táncszínházé: a Willany Leó Kompánia, Grecsó Zoltán táncszínháza „az idő rostájában” tölt el egy-két órát. Az előadás megismételhetetlen, az improvizáció műfajából eredően a csapat kreatív energiáinak függvényében születik meg és alakul. A további napokon pedig változatos koncerteken vehet majd részt a közönség. November 24-én Bárdos Deák Ági és Bujdosó János lép fel, többek között kortárs költők verseit és a hazai zenei underground dalainak feldolgozásait adják elő, ezen kívül saját szerzemények is lesznek. November 25-e a jazz szerelmeseié: Nagy János Erkel-díjas zeneszerző triója, a Nagy János Trió fog fellépni, november 26-án Gerlóczy Zsigmond zongorista szerzői estjét élvezheti a közönség.

A Három Hollóban esténként koncertek, előadások, beszélgetések és kiállítások lesznek, és az Eckermann Kávéház hagyományait követve kiváló olasz kávéval és változatos italkínálattal, valamint finom falatokkal várja vendégeit minden nap reggeltől estig.

Az események részleteiért kattints ide.