4 hely a belvárosban, ahol jóllakhatsz ebédidőben

Sokaknak ismerős lehet a szituáció, amikor ebédidő előtt tanácstalanul böngészünk a neten azon morfondírozva, honnan kellene beszerezni az ételünket. Ha te sem vagy az a konyhatündér típus, aki megfőzi és gondosan elcsomagolja magának a másnapi ebédet, adunk néhány tippet, hol nézhetsz tartalmas fogások után.

Konyha

Bár a megújult, Madách téri Konyha cseppet sem emlékeztet minket a nagyi konyhájára, attól még tökéletes választás az ebéded elköltéséhez. Kétfogásos ebédmenüjük elfogadható áron kapható, de desszerttel is megéri az árát. Ha egy igazán különleges hangulatban elfogyasztani az ételed, menj fel a Konyha emeletére, ahol kényelmesen bekuporodhatsz az egyik sarokba, ahonnan remek kilátás nyílik a térre és a szomszédos utcácskákra.

Napos oldal

A Jókai utcában megbújó Napos oldal egy remek hangulatú vegetáriánus étterem, ahol a húsimádók is jól lakhatnak, mivel zöldséges finomságaiknak elég nehéz ellenállni – de szerencsére mi nem is akarunk így tenni. A levesből és főételből álló menüt hétfőtől szombatig kérheted. Ha gyorsan sikerült megenned az ételed, vagy egy hosszabb ebédszünetet is engedélyezel magadnak, kóstold meg a süteményeiket is, szomjoltónak pedig ajánljuk a teáikat.

Terv Presszó

A belváros szívében fészkelő, hívogató Terv Presszó története messzire nyúlik vissza. Először 1954-ben nyitotta ki kapuit, és egy szempillantás alatt a közelben lakók és a művészvilág képviselőinek találkozási pontjává nőtte ki magát. Vonzereje azóta sem csökkent, sőt, újabb rajongókra talált a hely a Budapestet elözönlő turisták személyében, akik az otthonos hangulat és magyaros ízek miatt keresik fel a helyet előszeretettel, többek között ebédidőben, amikor remek ebéd menüvel vár a hely.

Fricska

Zárjuk a sort egy igazán különleges hellyel, a Fricska Gasztropubbal, ahol az ízlelőbimbóid a mennyországban fognak járni. A Fricskánál is több opció közül választhatsz a fogások tekintetében, melyek közül az egyik általában egy húsmentes főételt takar. Az sem baj, ha lecsúsztál az ebédről, 19:00 és 23:00 között hasonlóan kiadós vacsoramenüvel várnak.