19 izgalmas program, hogy ez a hétvégéd se legyen unalmas

Lassan véget ér az ősz, de mielőtt még elkezdődne és teljesen maga alá temetne a karácsonyi őrület, élvezzük ki az évszak utolsó hétvégéit. Most is összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat, ezúttal elsősorban a kulturális események közül válogattunk. 

 

Csütörtök – november 16.

Élet.történetek.hu – A színházi sorozat – Mozsár Műhely – 19:30

„Mi is kell ahhoz, hogy egy, sokáig állati sorban tartott kisember a saját(!) csillogó Mercedesét vezethesse? Hogy – egy adott pillanatban – ő parancsolhasson a rettegett Vezérnek? Hogy megforduljon a világ? Hogy mi kell hozzá? Kelet-Európa újkori történelmének összes fintora. Privát történelem – szigorúan alulnézeti szempontból. És ahhoz mi kell, hogy egy egyszerű parasztasszony képes legyen kikaparni a gyerekét a biztosnak látszó halálból? Zsigeri őserő, vak zsigeri hit, nem kevés csoda, meg, talán, alkalmanként egy-egy kisfröccs.”

Tovább infókért katt ide.

Mille-feuille kurzus, meglepivel – L’École de Grande Pâtisserie – 17:00

Tanuld meg elkészíteni ezt az isteni francia desszertet. A kurzus a leveles tészta kisütésével kezdődik. A  szakácsok azt i megmutatják hogyan lesz szép fényes és ropogós a finomság. Mielőtt még azt hinnéd, hogy a tojástól, hát eláruljuk, hogy nem. A kuktácskodás után ajándékot is kapsz.

Részletekért katt ide.

Manage [it] Yourself – Fotó – MOME – 19:00

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására.

Részleteket itt találsz.

Soulwave, vendég: Koalabell – Akvárium Klub – 19:30

2017-ben nem kevesebb, mint 80 koncertet adtak, köztük olyan ismert zenei fesztiválokon is, mint a VOLT, a STRAND és a Szegedi Ifjúsági Napok. Ugyanebben az évben a Petőfi Zenei Díjátadón a 2016-os Év Felfedezettjének választották a zenekart, augusztusban pedig a Vodafone You projekt kiemelt előadója lett.

További infókért kattints ide.

Péntek – november 17.

14. Verzio International Human Rights Documentary Film Festival – több helyszínen – vasárnapig

A hagyományos program – Nemzetközi Panoráma, Magyar Panoráma és ZOOM IN Diákfilm-verseny – mellett idén is lesz DocLab filmkészítő műhely és Explore Impact mesterkurzusok a dokumentumfilmek hatásainak vizsgálatára, valamint különböző blokkok az alábbi tematikák és műfajok mentén.

A részletes programért kattints ide.

Marie Claire Fashion Days – Várkert Bazár – november 19-ig

2017. november 17-19. között, a Várkert Bazárban ismét megrendezzük a Marie Claire Fashion Days-t, a hazai divatélet és a magyar divattervezők egyik legfontosabb eseményét.

Részleteket itt találsz.

A Viszkis könyvbemutató – Örkény István Könyvesbolt – 17:00

Az izgalmas kötet 2000-ben megjelent előzményében (A Whiskys szökésben, avagy a szabadság fogságában) az újságíró szerzők több mint 30 érintettet szólaltattak meg. Ambrus Attila akkor még börtönben ült – 12 év után 2012 januárjában szabadult. Mi történt vele azóta? Hogyan alakult az élete? Hogyan látja a „kinti” világot? Elégedett-e a sorsával?

További infókért kattints ide.

International Love Affair – Fogas – 22:00

Hedonista zenetörténet óráinkon gond nélkül összerándul több száz önfeledten riszáló embert a világ minden tájáról. Itt jól megfér egymás mellett a detroiti garázsrock, a Motown souljával, a 70-es évek brit punkja a korszak New York-i diszkójával, a blues a glamrockkal, hogy aztán ezredforduló alternatív popzenéjével adjuk meg a végső lökést.

További infókért katt ide.

A zene éjszakája – Mazel Tov – 22:00

A zene éjszakája esemény keretében nyolc olyan belvárosi helyszínen élvezhetik a látogatók ingyenesen a változatos klasszikus zenei minikoncerteket, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. Zene éjszakája – csak klasszikusan!

További infókat itt találsz.

Brklyn Friday w/ O’neal, Whiteboy  – BRKLYN – 22:00

Végre vége a hétnek, laptop lecsuk, ingujj felhajt, és már hattól kezd el a fröccsözést. Krausz Gabi megint csavart valamit a bagel burgeren, és a Mac & Cheese is zseni! Hogy pólóban vagy? És kit érdekel? Mondom, gyere már! Itt ül egy csaj a szomszéd asztalnál a barátnőivel. Tuti maradnak bulizni is! Tudod – a bárból a bálba. Most jött ez a DJ srác. Nem vágom a nevét, de olyan mint a Spotify-on a heti kaland.

További infókért less be ide.

Szombat – november 18.

Kortárs találkozások – Művészeti séta a Palotanegyedben – 10:00

Érdekel a kortárs művészet, tudni szeretnéd mik a legújabb trendek? Nem csak a művekre, de a keletkezésükre és az alkotójukra is kíváncsi vagy? A november 18-i sétát Köves Éva festőművész műtermével kezdődik, utána a Palotanegyed kortárs kiállítóhelyeit látoghatod sorra.

Részleteket itt találsz.

BBC presents: Testről és lélekről – Art + Cinema

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni?

A vetítés részleteit itt találod.

Újrahasznos bigyó workshop – Hababa Design Store and Gallery

Folytatódik a woekshop! Ezúttal összerakós játékra invitálnak, ahol elkészítheted saját („újrahasznos”) karkötőd, láncod vagy fülbevalód. Amiből gazdálkodhatsz: kisebb fadarabok egy műhelyből, műanyagok, amikre a ház körül bukkanhatsz, gyöngybizsuk, alkatrészek, bőr, molinó.

További infókért katt ide.

Mitiszol Fesztivál – Millenáris Park – 12:00

A fesztivál célja, hogy  közelebb hozza az emberekhez a természethűség fontosságát.  több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak majd azok, akik jegyet váltanak a rendezvényre.

Továbbiakat itt találsz.

Balkan Party! – Mika Tivadar Mulató – 22:00

Ha szereted Boban Marković-ot, Shantelt vagy Goran Bregović-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. Belépés ingyenes.

További infókért kattints ide.

Vasárnap – november 19

WAMP Design vásár / Alkossunk együtt – DIY nap – WAMP – 10:00

Ha neked fontos, hogy saját kézzel készült, személyes tárgyakkal díszítsd otthonodat, vagy szeretnéd elkészíteni egyedi ékszereidet, kiegészítőidet, vagy ajándékot készítenél, most megvalósíthatod kedvenc WAMP-os tervezőiddel!

Részletekért nézz el ide.

TÁP Színház // Szerb Antal: Utas és holdvilág – Trafó House – 18:00

Az Utas és holdvilág idén 80 éves, és pofátlanul, kortársakat megszégyenítően friss és fiatalos. A TÁP Színház különleges vizualitású playback-előadással tiszteleg Szerb Antal kultregénye előtt. A nagyjából öt óra hosszúságú előadás kétségtelenül rendhagyó és merész kísérlet a regény világának megidézésére, lemaradni róla igazi lúzerség.

Több infóért kattints ide.

Edith és Marlene – Hatszín Teátrum – 19:00

A darab a a prágai, a pozsonyi és a varsói bemutatók után ismét “hazatér”, és megint két csodálatos színésznő lép benne színpadra. A francia Edith Piaf és a német Marlene Dietrich találkozása sorsszerű volt, a XX. század két zsenije szélsőségesen más habitust képviselt: Piaf az önpusztító szenvedély, Dietrich a végletes fegyelem és profizmus útján járt, s hogy kinek volt igaza – azt döntsék el a nézők!

Részletekért kattints ide.

Bűn és bűnhődés – Vígszínház – 19:00

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij világhírű krimije egy brutális gyilkosság és az azt követő nyomozás története. Egy lélek vergődése a bűn és a büntetés útvesztőjében: Raszkolnyikov, a Moszkvában tanuló fiatal egyetemista megpróbálja elhitetni magával, hogy joga volt kioltani egy ember életét.

Részletekért katt ide.