Hogy miért érdemes ősszel is minél több szezonális gyümölcsöt enni? Azért, mert édesek, lédúsak és nagyon-nagyon finomak. Magukban, salátában és köretként is helyt állnak, de természetesen a süteményekbe csempészve is nagyon finomak. Következzen most egy olyan recept, amit a körte tesz tökéletessé.
Hozzávalók (egy közepes méretű tepsihez)
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 15 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2,5-3 db körte
- porcukor és mandulaforgács a tálaláshoz
Elkészítés
- A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval, majd apránként a tojásos elegyhez forgatjuk. Sűrű tésztát kell kapnunk.
- A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában megfelezzük, végüket levágjuk. Magházukat óvatosan, késsel kivágjuk. Külső oldalukat sűrű beirdaljuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott), közepes méretű tepsibe öntjük. Belenyomkodjuk a felezett körtéket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
- A teljes hűlést követően felszeleteljük, porcukorral és mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.
A receptért köszönet Csigó Zitának. Még több finomság receptjéért látogass el az Ízes Élet honlapjára.