Ne maradj le a Budapest Secret Cinema TRIP-jéről

November 7-én a Budapest Secret Cinema a TRIP-pel karöltve megkezdi 2017-es őszi/téli vetítéssorozatát. A filmkülönlegességek és maratonok ezúttal egy új helyszínen, az újpesti rakparton található Zsilipben várják a nézőket.

A szervezők a nyitóeseményen John Ajvide Lindqvist regényének nagy sikerű adaptációját, az Engedj be! című svéd horror-drámát vetítik. A választás apropója, hogy a napokban mutatták be Pálfi György első színpadi rendezését, mely szintén ezt a művet dolgozza fel.

Az első hónap programja ígéretes: a különleges helyszínen a szervezők levetítik az 1982-es sci-fi klasszikust, a Szárnyas fejvadászt, melynek folytatása nemrég került a mozikba; a 2010-es évek egyik legnagyobb európai filmsikerét, a megható, mégis könnyed francia Életrevalókat és az elmúlt évek magyar fesztiválsikereinek egyikét, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant.

De nem csupán egyfilmes estékkel készül a Budapest Secret Cinema a TRIP stábja, hiszen két tematikus rendezvény is várja az érdeklődőket!

November 24-én az épp 40. születésnapját ünneplő Harmadik típusú találkozások mellett a Különvélemény című filmekkel tisztelegnek a szervezők a science-fiction műfaja és Steven Spielberg munkássága előtt.

Az elmúlt években már bebizonyosodott, hogy Magyarországon is óriási rajongótábora van a japán animációnak, ezért november végén (29-30.) kétnapos Anime Maraton várja a lelkes nézőket! A két este során látható lesz a Studio Ghibli munkásságának legjava: Totoro – A varázserdő titka, Szél Támad, A vadon hercegnője és A vándorló palota egyaránt műsorra kerül. Ráadásul aki kedvenc anime karakterének öltözve érkezik, kedvezményesen nézheti meg a filmeket!