November van, a boltokban már október közepén megjelentek a Mikulás-csokik, az adventi naptárak, a szaloncukrok és egyéb karácsonyi cuccok. Idén legyetek kreatívak és ajándékozzatok szeretteiteknek kézzel készült ajándékokat! Ezzel a recepttel megtanulhattok szaloncukrot készíteni, de akár egész évben ehetitek bonbon formában is.
Hozzávalók
160g darált dió (vagy hámozott, darált mandula)
40g darált háztartási keksz
100g darált mák
50g aszalt vörös áfonya
200g porcukor
200g étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A szaloncukor elkészítése (20-30 perc)
1) Keverjük el a darált diót a háztartási keksszel és a darált mákkal. Majd tegyük bele az apróra vágott aszalt vörös áfonyát és a porcukrot is. Dolgozzuk össze és adjunk hozzá cseppenként annyi vizet, hogy egy formázható masszát kapjunk.
2) Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét a két evőkanál étolajjal. A mákos masszából formázzunk szaloncukrokat, majd egyesével mártogassuk bele a csokoládéba. Tegyük süteményes hűtőrácsra vagy sütőpapírra és hagyjuk rajta megdermedni a csokoládét.
Fotó: Deák Vera3) Csomagoljuk ízlés szerint, például alufóliába vagy sütőpapírba.
Recept forrása: hu.wannabaker.com