Lassíts le jövőre is – Megérkeztek a 2018-as anti-határidőnaplók

A határidők és a túlhajszolt életmód az év vége felé közeledve még inkább megvisel minket és csak arra várunk, hogy túl legyünk az ünnepeken és pihenhessünk az újév előtt. A Slow Budapest idén negyedik alkalommal állította össze az anti-határidőnaplót, ami segít a mindennapi kihívások mellett visszavezetni minket az értékes időtöltéshez.

A modern világ az élet szinte minden területén a felgyorsulást helyezi előtérbe, hangsúlyozva, hogy a gyors egyenlő a sikerrel. Napi 12-14 órát dolgozunk, állandóan csörög a telefonunk, a monitor előtt ebédelünk, kettesével lépcsőzünk, taxiba pattanunk, reggelente fáradtan ébredünk, a hétvégén pedig megpróbálunk bepótolni mindent, ami a másik öt napon kimaradt. Ilyen tempóban kibillenünk az egyensúlyunkból, a prioritásaink elhomályosulnak. A mindennapok forgatagában nem könnyű nemet mondani, és a számunkra fontos dolgokkal foglalkozni.

A Slow Budapest küldetése, hogy kizökkentse az embereket a rohanásból és támogassa őket abban, hogy értékes pillanatokkal töltsék meg a mindennapjaikat. Az anti-határidőnapló, a Slow Budapest Magyarországon egyedülálló színes naptárja azért jött létre, hogy játékosan inspiráljon arra, hogy visszataláljunk a természetes, örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz és a mosolyt hozó, feltöltő tevékenységekhez.

„A 2018-as anti-határidőnapló kidolgozásánál a folyamatos inspiráció biztosítása volt a célunk. A benne lévő tanácsok és emlékeztetők kreatív ötleteket adnak a mindennapokban, tanítanak, és a slow felé vezető szemléletváltásban segítenek. A vicces rajzok, a kedves kérdések és a számos megállító és továbbmozdító tanács, reményeink szerint, színesebbé és kreatívabbá teszi a slow-val való ismerkedést és segít a lassulás hatékony megvalósításában.”– nyilatkozta Krajcsó Nelli a Slow Budapest alapítója és az anti-határidőnapló kitalálója.

Az anti-határidőnapló 18 féle színes slow témájú matricát és egy megrajzolt slow food listát is tartalmaz, amely szezonális és helyi zöldségeket és gyümölcsöket vonultat fel hónapról hónapra azzal a céllal, hogy ne maradjunk le a egészséges és a szomszédból jövő alapanyagokról. Ezen kívül tartalmaz még számos slow tanácsot, önreflexiós segítő kérdéseket, mindfulness tanításokat és emlékeztetőket a személyes kapcsolatok fenntartására, a hálára, az öngondoskodásra, a türelemre vagy a kedvességre.