4 nap, 4 koncert- Ezért várjuk már nagyon a hétvégét

Még a nyáriasan meleg időjárásnál is jobban örülünk annak, hogy a hétvégén 4 kiváló koncert is lesz. Hogy miről beszélünk? Eláruljuk!

A mostani hétvége egy nappal hosszabb lesz, úgyhogy nem csoda, hogy már most várjuk a pénteket. Ráadásul még a vénasszonyok nyarának sem mondhatunk búcsút, úgyhogy nagyon nehéz ilyen körülmények között a munkára koncentrálni. Ráadásul 4 olyan programit tartogat a hét, melyekről szentségtörés lenne lemaradnod.

A programok szerencsére időben nem fedik egymást és egészen szerda estétől szombat estig okoznak számunkra zenei örömöt. A partisorozat  a CAFe Budapestet és az Akváriumot is eléri, de az A38 Hajóra is meginvitálunk, méghozzá ezekkel a programokkal:

Carl Craig pres. Versus Synthesizer Ensemble – október 18. szerda – Akvárium

A CAFe Budapest legizgalmasabb elektronika programja lesz a detroiti techno legenda hazai fellépése, aki Versus című, szimfonikus zenére átültetett projektjével érkezik Budapestre. A kreatív látnokként és elektronikus zenei ikonként aposztrofált Carl Craig már több mint két évtizede folyamatosan bizonyítja zsenialitását. A detroiti születésű producer és Grammy-jelölt DJ úttörője a technónak: az elektronikus zene eddig járatlan útjait fedezi fel. Lelkesedése a zene iránt kifogyhatatlan, szeret a legkülönfélébb műfajokkal kísérletezni. Dolgozhat együtt rockzenésszel vagy jazzmuzsikussal, a végeredmény mindig egy egyedi, „carlcraiges” egyveleg.

Ilyen zenei hatásokra bátran számíthatunk:

Lola Marsh /IL/, Jónás Vera Experiment – október 19. csütörtök – A38 Hajó

Gil Landau gitáros-dalszerző és Yael Shoshana Cohen énekesnő bemutatkozó nagylemezével tér vissza Budapestre. A Lola Marsh néven ismert indie-folk együttes Izrael egyik legnépszerűbb zenei felállása, akik az elmúlt időkben több milliós lejátszást generáltak a Spotify-on, lévén, hogy a Remember Roses című daluk nem csak tökéletes aláfestése volt a csodás nyárnak, hanem meghozta a várt nemzetközi áttörést. Ennek függvényében vélhetően ez lesz az utolsó alkalom, hogy egy némileg intimebb klubkoncerten élvezhetjük, például a You’re Mine-t:

Filous feat. Klei + Lea Santee – október 20. péntek – A38 Hajó

Az osztrák Percy még csak alig 20 éves, de már 2,5 millió YouTube-követőt vonzott magához elektronikus zenéivel. A bécsi elektronikus undergroundból nőtte ki magát, majd elérte az osztrák elektronika másodvirágzását, ugyebár Parov Stellar után. Első EP-je már akkora sikert tükrözött, hogy az iTunes listákat 9 országban vezette. A Dawn dalai Klei finom hangjával fűszerezve kerülnek a Hajó színpadára, míg mellettük Lea Santee is megmutatja melankolikus zenei állapotait.

Anima Sound System feat. Heidi Vogel – október 21 – 20:00: Akvárium Klub

Az Anima Sound System már megint valami nagyot mutat nekünk. Egy különleges ősbemutatóval és egy londoni vendégművésszel készül a CAFe Budapest programsorozatára. Prieger Zsolt bandája már 25 éve izgatja a hazai elektronikus és egyéb zenei hullámokat, de még negyedévszázadot követően is előrukkolnak valami újjal. Az idei fesztiválon vadonatúj, black work-songokra és biblikus tematikájú spirituálékra épülő műsorral jelentkeznek, ahova Heidi Vogel érkezik vendégségbe, csodás hangjával. Mondják róla, hogy általában mindenkitől ellopja a showt, hangja „a legmagasabb hegyekből és óceánok mélyéről” szól hozzánk, lépjen fel akár soul- vagy jazzfesztiválokon, ismert énekesek vagy techno-producerek kíséretében. Ez is egy ilyen zenei pillanat vele:

4 nap, 4 este, 4 kiváló zenei utazás, tegyétek magatokévá a héten!