Az unikornisos buliktól a spinningig – Mutatjuk a legjobb hétvégi programokat

Emlékeztek még azokra a hétvégékre, melyeket a szabadban, a tikkasztó hőségben tölthetünk el? Na, ilyen teraszos, rooftopos progikat már nem nagyon találtunk, mivel beköszöntött a hideg ősz. Az előbbiek helyett találtunk azonban pár elég jó alternatívát. Összegyűjtöttük azokat a programokat, melyek segítségével remek hétvégéd lehet.

Csütörtök – október 5.

World Press Photo Exhibition 2017: Budapest, Hungary – Néprajzi Múzeum

Készen állsz a valóságra? A világ legjelentősebb és legizgalmasabb sajtófotóiból rendez kiállítást minden évben a World Press Photo alapítvány. A szakmai zsűri által kiválasztott fotókból készült gyűjtemény 45 ország száz városába utazik el, hogy a képeken keresztül megmutassa az elmúlt év fontosabb eseményeit, hétköznapjait, olyan pillanatokat, ami által mi is közelebb kerülhetünk a körülöttünk zajló események megismeréséhez és megértéséhez.

További információkat itt találsz.

Midnight Music – Várkert Bazár – 23:30

Marin Alsop a világ legjobb karmestereinek egyike, akit a zenetörténet már most is kihagyhatatlanul jegyez. Mindemellett fut, súlyt emel, németül és olaszul tanul, és állítólag remek a humora is. Gyertek, huppanjatok le egy kényelmes babzsákba, és hallgassatok egy kis éji zenét az évadnyitó #MidnightMusic koncerten.

További infókat katt ide.

V. Oktoberfest Budapest – Kincsem Park – vasárnapig

Kétszer annyi sörpaddal készülnek , mint az előző években, melyhez még egy nagy, több száz főt befogadó lelátó is kapcsolódik. Így egyszerre is sok ezer fő is kényelmesen elfér. A Paulaner Nagysátor is szélesebb és hosszabb, mint az előző években, melyet még több érdekes helyszín és aktivitás egészít ki.

Részletekért katt ide.

Péntek – október 6.

Spinning a világ körül – Kuba – Life1 Nyugati – 17:30

Az órákon a világ különböző tájait járhatod körbe, minden alkalommal egy-egy földrész, vagy tájegység, ország kapja a főszerepet. Az óra felépítése igazodik az aktuális hely terepviszonyaihoz is, így például Afrikában inkább síkon, de egy ázsiai tekerésen, megmászva az Everestet, már jóval több hegyi szakasz várható. Minden órára az adott helyhez kötődő zenékkel készülünk, illetve az óra közben hangulatvideót videót vetítünk a tájról, emberekről, ottani életről.

Részletekért katt ide.

Körúti Retro Buli Vol.5 – FriendsOff Bar – 18:00

A hosszabb nyári szünet után újra robban a körút legjobb retro bulija a FriendsOff Bar-ban!

Részletek és asztalfoglalás itt.

Unikornis party – Morrison’s 2 Klub – 17:00

Öltözz unikornisnak Te is! Különleges dekorációval, színes koktélokkal és a legnagyobb bulival vár a Morrison’s 2,  ahol a  szivárvány minden színében tündöklő „unikornis” koktélt is megkóstolhatod. Ha beöltözöl unikornisnak ingyenes a belépés és welcome shotot is kapsz.

Részletek itt.

Szombat – október 7.

Danish Design Award / Design Denmark – Design Hét

A Danish Design Award a legmagasabb elismerés, amit Dániában designer, gyártó, termék vagy szolgáltatás elérhet. A díj, melyet a Design Denmark és a Danish Design Centre közösen ítél oda, minden évben azon megoldásokat emeli reflektorfénybe, melyek az adott időszakban a legtöbbet tették társadalmunkért. A kiállítás a 18 kategóriában odaítélt Danish Design Award idei döntőseit és nyerteseit mutatja be tablókon és részletes leírásokon keresztül, átfogó képet adva a legfrissebb dán designeredményekről.

Több infóért katt ide.

Unikornisok – Sütit Akarok!- vasárnapig

Mivel az unikornisok a világegyetem legcukibb, legszebb, legszivárványosabb teremtményei, nekik szentelhetsz egy hétvégét! Hozzátok el az összes unikornis rajongó ismerőst, és egyetek unikornisos sütit, igyatok unikornisos kv-t, és ne feledjétek: Légy mindig önmagad! Kivéve, ha lehetsz unikornis.

Továbbiakat itt olvashatsz az eseményről.

PRE-ality workshop – FORCE GYM – 10:00

A sport és a fitneszvilág egyik legnagyobb hibája az ízületek és gyengepontok felkészítésének hiánya. Ismersz olyan embert, aki edzeni kezdett és idővel sérülés miatt felfüggeszteni kényszerült tevékenységét? Tudtad, hogy ízületeidet meg tudod védeni, fájdalommentesen tudod használni fáslik, könyök- és bokaszorító nélkül is? Sződd meg tested védőruháját a PRE-ality® programban szereplő gyakorlatok segítségével!

Részletekért katt ide.

Absolute Live – FitBalance Aréna – 8:00

A hagyományosan évente kétszer, tavasszal és ősszel megrendezésre kerülő esemény, az elmúlt években az egyik legnagyobb egészség és mozgás fesztivállá nőtte ki magát hazánkban, valamint Közép-Európában! Az eseménynek nyolcadik éve otthont adó Papp László Budapest Sportarénába 2017 május április 30-án, 4300 látogatót és 120 kiállítót fogadtunk.

Továbbiakért katt ide.

jutyubdiszko // 80s-90s audio video disco – Anker’t – 22:00

Október, eső, sötét, semmi kedv kimozdulni? És ha azt mondjuk hogy teli tánctér? Feszülgetés mentes buli? nyolcvanas kilencvenes süllyesztőzene? Meg persze a JUTYUBDISZKÓs DJ különítmény, teljes életnagyságban, klipekkel és vinylekkel, mosolyogva hajnalig! Kérhetsz számot is, nekünk elmondhatod mire táncoltál utoljára nyolcadikban ekkorát.

Táncolj ide a részletekért.

Vasárnap – október 8.

Indiai Vegán Gasztrofesztivál – Lélek palotája – 10:00

Engedj meg magadnak egy napot, amikor pocakodat finomabbnál finomabb egészséges vegán ételek sorával kényezteted. Kóstold végig Te is a több tucat ínycsiklandozó ételt, melyekből jó néhányat a szemed láttára készítünk el! Gyere el a Lélek Palotája 6. vegán gasztronómiai fesztiváljára és találkozz a vega Class FM-es Garami Gáborral és Kőbán Rita olimpiai bajnokkal!

Részletek: itt.

Őszi brunch a Várban – Speiz – 10:00

Ha szereted a friss, biztos helyről származó, minőségi alapanyagokból készült egészséges finomságokat, akkor ott a helyed a Vár: a Speiz-ben október 8-án! A FRANZISKA különleges őszi desszertjeiből kedvedre válogathatsz, a Bazsalikomos kert pedig izgalmas teákkal, sóvirágokkal és pestóval is készül majd, és persze az ötletgazdákat is megismerheted – mindenzt egy isteni villásreggelivel egybekötve.

A menüt itt találod.

Bringás városnézés a mátyásföldi villáktól a Naplás-tóig, ingyen – Mátyásföld – 13:30

A túrán kiderül, hogyan hoztak létre eleink 130 éve egy „luxuslakóparkot”. Védett villák, évszázados fasorok közt haladunk, érintjük a nevezetes épületeket, az egykori szovjet főhadiszállást, templomot, az Erzsébet-ligetet, a nagyszállót – és mindezekről rengeteg érdekességet megtudunk.

További infókért kattints ide.

Aranyoskám – Bem Mozi – 16:15 és 18:30

Michael Dorsey (Dustin Hoffman) színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaelsként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba (Jessica Lange), aki azonban Dorothyt legjobb barátnőjének tekinti.

Továbbiakat itt találsz.