Az Alíz csodaországban a Kertész utcába költözött

Javában tart a Színes Város Fesztivál, melynek keretében a romos belvárosi tűzfalakat színpompás festményekkel vidítják fel. Az eseménysorozat legújabb alkotása az összes eddiginél eredetibbre sikerült.

Elkészült a hatodik tűzfal az augusztus végén kezdődött Színes Város Budapest Fesztiválon. A 170 m2-es alkotástDan Ferrer spanyol művész jegyzi, és a budapesti Kertész utcában látható mától.

Az 1980-ban Madrid környékén született művész gyerekként a graffiti, a gördeszka és a képregények világa iránt érdeklődött. Ezen hatások mentén hozta létre saját kreatív stúdióját, amely számos nemzetközi ügynökséggel és márkával  működik együtt. Nagy formátumú falfestményeket alkot, továbbá rendszeresen vesz részt vásárokon. Alkotásaival olyan városokban találkozhatunk, mint New York, Róma, Milánó, London, Frankfurt, Madrid, Biarritz, és most már Budapest. Az alkotó szemlélete a következő:

,,A művészeti nyelvem a realisztikus és a tanulmányozott források közti harmóniát, egyensúlyt keresi. Számomra fontos a motiváció, a személyes érintettség egy-egy alkotás során. Minden munkámnál erőteljes üzenetet szeretnék kifejezni, ami mindenkit egyaránt érint, mindenki átérezheti a kollektív tartalmat. Szeretek olyan allegóriákkal, szimbólumokkal dolgozni, mint a félelem, a szeretet, az idő, az igazságosság, és ezek grafikus megjelenítése.”

A murál üzenete a következő: a gyermekekben, a jövőben számos potencia és remény rejlik, amelyeket motivációval kell táplálni, hogy fejlődjenek, kibontakozhassanak, naggyá váljanak. Egy az ,,Alíz csodaországban” világához hasonló hangulatot teremtve jeleníti meg a gyermek modellt a motiváció és demotiváció süteményeivel, kontrasztjaival a spanyol alkotó.