Budapest vs. New York – Interjú Mihalik Enikővel

Az egyik legsikeresebb magyar szupermodell, Mihalik Enikő az Európa legjobbjának választott Harmony Spa Budapest nagykövete lett. A New Yorkban élő modellt szépségápolási szokásairól kérdeztük, továbbá arról, mit szeret New Yorkban és Budapestben, illetve hol élne hosszú távon szívesen.

Fotó: Visage Models Archív

Van valamilyen szépségápolási rituáléd, amit időről időre mindig beiktatsz?

Teljes arc- és body scrub. Az elhalt sejtektől és a már elhasználódott bőrrétegtől való megszabadulás fontos nem csak a frissesség és megújulás miatt, de a bőr fiatalon tartásának szempontjából is.

Van kedvenc szépségápolási terméked? Mi az, ami nélkül soha nem indulsz el otthonról?

A táskámban mindig van egy 20 vagy 30 faktoros arckrém, ami véd a káros UV sugaraktól, a bőr kiszáradásától, így a nem kívánt ráncoktól is, valamint hidratáló ajakbalzsam. Ezeket a termékeket mindig váltogatom, így kedvencem nincs belőlük, épp ami a kezem ügyébe akad, mikor kifogyok. A fontos, hogy van.

Ha egy dolgot megváltoztathatnál magadon, mi lenne az?

Mint minden nő, én is szeretnék kerekebb popsit, feszesebb bőrt, és azt kívánom, bárcsak ne tudnám, mit jelent a narancsbőr.

Az egész világot bejártad már, mi a kedvenc városod, hol élnél később a legszívesebben?

New Yorkban igazán otthonra találtam. Itt meg tudom magamat valósítani, úgy érzem, itt vagyok teljes. Egyelőre nem tudnám elképzelni, hogy máshol éljek. Nem akarok kimaradni a nyüzsgésből, amihez itt hozzászoktam.

Mi az, amit csak Budapesten talál meg az ember, mit szeretsz a legjobban a fővárosunkban?

A finom magyar ételeken kívül, ami mindig hiányzik külföldön, amitől mindig leesik az állam, amikor Budapestre érkezem, az a város és az országunk történelme. Átjárja a levegőt, az emberek hangulatát. Minden utcában tetten érhető, leolvasható az épületekről. Budapest számomra egy történetet mesél el, ami igazán különlegessé és elegánssá varázsolja ezt a várost.

Ha egyetlen egy kívánságod lehetne most, mit kívánnál?

Hogy le tudjam futni a New York City Marathont megállás és sérülés nélkül – már most nagyon izgulok.

Mi a kedvenc… 

éttermed: Kádár Étkezde

kávézód: Gerbeaud

szórakozóhelyed: Szimpla kert

kiülős helyed: High Note SkyBar

randihelyszíned: Rakpart-Lánchíd-Budai Vár séta

futóhelyed: Margitsziget

Budapesten?

High Note SkyBar

… és New Yorkban?

éttermed: Harry Cipriani,

kávézód: Swallow Brooklyn

szórakozóhelyed: The Blond

kiülős helyed: Cecconi’s Brooklyn

randihelyszíned: Time Square

futóhelyed: Central Park

Times Square

A Harmony Spa a legfrissebb nyugati trendeknek megfelelő környezetet teremt. A Varró Zoltán tervei alapján készült enteriőrben 10.5 méter hosszú fűtött medencét, jacuzzit, finn szaunát, infraszaunát, aromaterápiás gőzkabint és a legmodernebb gépekkel felszerelt fitnesstermet találunk. A masszázsok és testkezelések mellett a kozmetikai részlegen a leginnovatívabb anti-ageing és lifting kezelések ugyanúgy megtalálhatók, mint a frissítő, hidratáló kezelések, de akár manikűrt, pedikűrt, vagy egyéb kozmetikai szolgáltatásokat is kérhetünk. A szakmai vezetők – Faragó Nikolett kozmetikus, Csizmadia Mariann masszőr és Bus Adrienn spa specialista – azt is fontosnak tartják, hogy az évszakoknak és környezeti változásoknak megfelelő szezonális kezeléseket is kialakítsanak – ilyenek például az őszi szőlőmagos kezelések. Az Aria Hotel Budapest wellness részlege, a Harmony Spa Budapest a World Boutique Hotel Awards-on elnyerte a legjobb európai wellness és spa elismerést.