Finom és gyors reggeli? Létezik! – RECEPT

Tudom, a reggeli rohanásban valószínűleg nincs sok időd főzőcskézni, de most egy pár pillanat alatt elkészíthető finomságot mutatunk, ami remek reggeli az iskolába induló gyerekednek is.Persze, jó lenne, ha mindannyian leülnénk az asztalhoz és együtt reggelizne a család, de valljuk be, erre sokkal inkább a vacsoránál van esély, amikor a fárasztó és zsúfolt nap már mögöttünk áll. Ez a recept nagy segítség, hogy a buszon, autóban, séta közben, útban az iskolába vagy munkahelyre is jól lakhassunk, mi felnőttek és a gyerekek is. 

Az egész egy kis csomag, amibe tulajdonképpen azt teszel, amit akarsz, de a reggelis küllem miatt én maradtam a sonkánál, a sajtnál, és a tojásnál. Ráadásul nagyon kényelmesen be is van csomagolva, vagyis az ajtón kilépve csak felkapod és mész. Ha biztosra akarsz menni. és egyáltalán nem akarsz foglalkozni vele, ébredéskor melegítsd be a sütőt 200º-ra, majd dobd be a csomagod, és 20 perc múlva vedd ki. Ha van időd egyszer ránézni, akkor energiatakarékosság, és gyorsaság miatt egy serpenyőt, és a tűzhelyet javaslom, én egyszer ugyanis bekapcsolva hagytam a sütőt a nagy rohanásban. Egész nyugodtan előkészítheted este, és reggel már csak sütnöd kell. Sőt, még a mélyhűtőből is előkaphatod, de akkor adj hozzá 1-2 percet a sütési időhöz.

Reggeli batyu

  • 1 tortilla lap
  • 2 szelet sonka
  • 1 nagy marék reszelt sajt
  • 1 tojás*
  • só, bors

Teríts egy darab alumínium fóliát a pultra, majd helyezd erre a tortilla lapot. Tedd a közepére a két szelet sonkát, és szórd meg a reszelt sajttal, úgy, hogy egy kis fészket is kialakítasz közben. Üsd a „fészekbe” a tojást, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Hajtsd fel a tortilla széleit és csomagold be óvatosan a tojást, ezután az egészet tekerd a fóliába, úgy, hogy egyik oldalon se legyen túl sok réteg. Közepes lángon tedd egy serpenyőbe, és 5-6 percig süsd mindkét oldalát. Hagyd 2-3 percet állni, hogy ne égesse meg a kezed, és már viheted is.

A receptért köszönet Horváth Sárának. Még több finom receptet az Ízes Élet honlapján találsz.