7 hely, ha megéheznél a bulinegyedben

Bár a bulinegyedbe általában inni és partizni járunk, nem árt, ha tudjuk, hol vannak a legjobb hamburgeresek, gyors kajáldák és éttermek, hogyha hajnalig vagy reggelig tartana a nagy hepajozás, és nem akarunk korgó gyomorral hazaténferegni. Íme 7 hely, ahol ha jól bekajálhatsz, még a másnaposságot is kivédheted.

Black Cab Burger

Hamburger angolosan? Miért is ne? A Rákóczi úton és Mester utcán is megtalálható Black Cab Burger a klasszikus angol reggelit és a hamburgert ötvözi egymással, melynek a végeredménye egy igazi ízorgia. Ha különleges igényeid vannak, az sem gond, itt ugyanis te magad is összeállíthatod, hogy mi kerüljön a hamburgeredbe.

Magyar QTR

A Belgrád rakparton lévő Magyar QTR-t akkor is érdemes felkeresned, ha úgy érzed, nemcsak éhes vagy, de azért egy picit még inni is szeretnél. Tudod mit? A legjobb talán az, ha inkább itt kezded az estédet. Az állandó kínálat mellé a chef mindig kitalál valami különleges furfangosságot is. A magyaros ízvilág mellé egy tekintélyes borlappal is szolgálnak, melynek tételei közül érdemes többet is kipróbálnod. (Főleg, ha még fiatal az éjszaka.)

Beszálló

A Beszállót akkor ajánljuk, ha egészen délig nyomtad a bulit, ugyanis a hely sajnos csak dél és este 10 között van nyitva. Ennek ellenére érdemes betérned ide, ha éppen nyitva találod. Az ételek finomak és szerencsére az áruk is elfogadható, a hely hangulata pedig már az első pillanatban magával ragad. Poszterekkel teleragasztgatott falak, menő design lámpák és kényelmes székek – nálunk nagyon ott van a történet.

Keksz

A Keksz lényegében minden alkalomra alkalmas, köszönhető ez egyrészt a hely nyitva tartásának (reggel 10-től hajnal 2-ig térhetsz be ide), másrészt a kínálatának. Reggelire bundás kenyeret, omlettet, virsit ajánlanak, napközbenre szendvicseket, burgereket és salátákat, estére pedig alkoholos italokat. Szóval itt mindent megtehetsz: egyél is, és igyál is, és érezd jól magad.

Cupákos

Mi is eshetne jobban egy-két pohár vagy üveg (embere válogatja) tömény után, mint egy finom, magyaros sertéskolbász vagy isteni marhaoldalas? Ha neked sem jut eszedbe jobb alternatíva, a Cupákos a te helyed, ahol minden húsimádó megtalálja a neki való falatokat. A Cupákos „burgert” is érdemes kipróbálnod.

Stika

A Stika is egy olyan hely, ahol nemcsak az éhségedet csillapíthatod, de rátehetsz még egy lapáttal az alkoholizálásodra is, ha úgy érzed, még nem volt elég. Van reggeli- és ebédmenü is, de ha inkább csak egy erős feketére vágysz (mert az esti csapatásból egyből munkába mész), itt azt is megkapod.

Trattoria Gozsdu

Még a bulinegyed szívében, a Gozsdu-udvarban is finom falatokra lelhetünk, méghozzá a Trattoria Gozsduban, ahol rendkívül finom olasz kajákat ehetünk. Ennek a nemzetnek a konyháját, gondoljuk, nem kell bemutatni senkinek, de azért hadd tegyük hozzá, hogy a Trattoria Gozsduban elsősorban talán nem is a pizzákat, hanem a fantasztikus rizottókat ajánljuk, például a garnélás cukkininiset.