5 hely, ahol átvészelheted esős őszi délutánokat

Hihetetlen sebességgel köszöntött be az ősz: múlt héten még majdnem megsültünk, most pedig ismét a pulcsis fiókunkba turkálhatunk, ha nem akarunk napközben megfagyni. Szerencsére azért a hűvösebb, esősebb őszi napokon sem kell otthon gubbasztanunk. Mutatunk 5 olyan könyvesboltot, ahol kényelmesen bekuporodhatsz az egyik sarokba egy izgalmas könyvvel a kezedbe, hogy elfeledkezhess a pocsék időről és nyugodtan pihizhess.

Litea Könyvesbolt

Kezdjük egy kivételes hellyel, ahol nem a könyveken és a kávén, hanem a könyveken és a teán van a hangsúly. A Litea Könyvesbolt  már csak azért is különleges, mert egy kivételes helyen, a budai Várban található. Könyvkínálatuk igen széles, ahogy a teaválasztékuk is zavarba ejtő, ha nem is tudod pontosan, milyen forró italra szomjazol. Ha ebben a cipőben járnál, adunk egy tippet: a rumos lengyel teájuk még a leghűvösebb őszi napon is felmelengeti a lelked.

Magvető Cafe

„Régóta szerettünk volna egy olyan találkozóhelyet, ahol szerzők és olvasók egyaránt otthonra lelnek, ahol megvásárolható minden magvetős könyv, ahol kötetbemutatók, kisebb színházi előadások és rendhagyó irodalomórák várják a szépirodalom barátait, és persze remek a kávé, kiválóak a borok, és még reggelizni is lehet” – írja a Magvető Cafe, honlapján, mi pedig csak egy dolgot fűzhetünk hozzá: céljaikat hiba nélkül kivitelezték.

Tandem Könyv és Kávé

Bár nem Budapesten van, a Hűvösvölgyből induló 62-as busszal könnyedén megközelíthető a Nagykovácsiban lévő Tandem Könyv és Kávé. Bár a tipikus teraszos kiülős időnek már vége van, ha egy pokrócot tekersz magad köré, érdemes kiülnöd a Tandem teraszára, egyik kezedben egy csésze forró kávéval, a másikban egy izgalmas könyvvel, hogy elmerülhess a történetben, vagy a vidék megnyugtató hangulatában.

D18

A Dessewffy utcán található D18 egyszerre kávézó, reggelizőhely és könyvesbolt. Vegyük csak szép lassan sorra a funkcióit! Mi ősszel mindig a melange-ra szavazunk, ha kávéról van szó, amit a D18-nál babzsákfoteleken vagy kanapékon ülve is elszürcsölgethetünk. Ha pedig mindezt reggel tesszük meg, még egy adag omlettet vagy croissant-ot is kérünk hozzá. Ami pedig a könyveket illeti, itt mindent megtalálunk: gyermek- és felnőttkönyveket, klasszikusokat és kortárs műveket.

Massolit Books & Cafe

Massolit Books &Cafe egy különleges könyvesbolt – na és persze kávézó is, máskülönben miért is írnánk róla. Itt elsősorban angol nyelvű könyveket találsz, azon belül is olyan „ínyenc olvasmányokat”, melyek politikáról, a zsidó kultúráról vagy a gender studiesról szólnak. A Massolit kávézós része is teljesen rendben van, az ital mellett brownie-kat, kekszeket és még répatortát is találsz, melyeket a könyvvásárlások alkalmával érdemes megkóstolnod.