4 nap, 17 program – Jön a hétvégi programajánlónk

Bár még csak csütörtök van, nem árt már most felkészülni a hétvégére. Főleg, hogy rengeteg izgalmas program lesz, rooftop mozitól kezdve jótékonysági akciókig. Ráadásul vidéken is bukkantunk néhány klassz programra, ami miatt érdemes lesz kocsiba huppannod és leutaznod a hétvégén. 

Csütörtök – szeptember 7.

26. Budapest Borfesztivál / 26th Budapest Wine Festival – Szent György tér – 14:00

A bor és kultúra találkozásának legnagyobb ünnepén a színvonalas szakmai programokat idén a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálata teszi még izgalmasabbá! Egy nagyszínpadon és három pódiumszínpadon számos népszerű előadó és fiatal tehetség teszik felejthetetlenné az indián nyár első napjait.

Több infóért kattints ide.

Freakin’ Disco Live Jam ~ Warmup: Filipvariál & Kronomato – Pontoon – 18:00

Első lemezük nagyrészét imprókból gyúrta össze a Freakin’ Disco, tehát ha jam-ről van szó, nem ismernek lehetetlent. Az ambient-től a jazz-en át a techno-ig minden megtörténhet. Élő elektronika a legjavából. A warm up-ot is a tagok szolgáltatják, ami nem kevésbé lesz izgalmas. Ráadásul sokáig ez lesz az utolsó budapesti bulijuk. 

Részletekért kattints ide.

IV. VEGAN FOOD FEST  – Westend tetőterasz – vasárnapig

Kóstolnál hazai és határon túli ételkülönlegességek növényi alternatíváit? Lehűtenéd magad egy tejmentes fagyival? Nem tudod elképzelni milyen egy vegán hamburger vagy hotdog? Sajtalternatívákat kóstolnál? Szereted a tápláló nyers ételeket és a superfoodokat? Megkóstolnád pár magyaros fogás vegán változatát, vagy csak ennél egy növényi alapú egytálételt? Bűntudatmentes édességre fáj a fogad?

További infókért kattints ide.

Botellón: Philosophy of Summer – Filozófusok kertje – 19:00

A nyárnak ugyan vége de a Botellónnak soha!!! Így most egy nyárzáró és egyben őszköszöntő italozásra hívunk Titeket a filózófusok kertjébe. A szervezők hozzák a zenét és jeget, így már csak a kedvenc italaitokat ne feledjétek!
„A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.”

Részletekért katt ide.

Péntek – szeptember 8.

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – Miskolc – szeptember 17-ig

Az elmúlt évek alatt a Jameson CineFest Magyarország vezető filmfesztiváljává, a fiatal film egyik legjelentősebb közép-európai fórumává nőtte ki magát. Tavalyelőtt vendégünk volt a csodálatos Claudia Cardinale, tavaly a nem kevésbé lenyűgöző Juliette Binoche látogatott el hozzánk. Idén Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező és a Sörgyári capriccio legendás női főszereplője lesznek a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díszvendégei.

További infókat itt találsz.

Paul Kalkbrenner live, warm-up: Mees Dierdorp – Budapest Park -18:00

Paul Kalkbrenner Lipcsében született 1977-ben, Berlinben nőtt fel, és máig Berlin-Friedrichshainban él. 1999 óta adja ki a zenéit a berlini székhelyű BPitch Control kiadón keresztül, melyet DJane Ellen Allien alapított. Trackjei gyakran vezetik a különböző DJ-slágerlistákat, és a webüzletek letöltési listáit.

További infókért katt ide.

Kerekdomb Fesztivál – Tállya – vasárnapig

A borozni, szórakozni, színházi és irodalmi előadásokra, zenei programokra vágyókat szeptemberben is várjuk Tokaj-Hegyalja e festői településének udvaraira, kastélyaiba, nemesi kúriáiba és dűlőire. 30Y, Random Trip, Honeybeast, Irie Maffia, Mary Popkids, Szirtes Edina Mókus, Bohemian Betyars, színházi, irodalmi, családi, gyerek és sportprogramok.

További infókat itt találsz.

Budapest Rooftop Cinema presents: Star Wars: The Force Awakens – Corvin Club – 18:30

A Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér cselekménye után 30 évvel járunk (YU 34), az Új Köztársaság idejében. Az Első Rend jelent meg és háborúzott a Galaktikus Birodalom maradványaival, melynek vezetője Supreme Leader Snoke és tanítványa, Kylo Ren, aki sajátos fénykardjával a Galaxis egy részét elfoglalta a (Hux tábornokkal) Starkiller bázisról vezetve seregét.

További infóért kattints ide.

Szombat – szeptember 9.

Magyar Ízek Őszi Vására – Várkert Bazár – vasárnapig

Ismét itt az ősz, a közelgő hűvös időszakban pedig mindennapi kihívás, hogy a felnőttek és gyermekek asztalára továbbra is friss, megbízható forrásból származó, egészséges és finom ételek kerüljenek nap mint nap. A kicsik számára az igazi gyümölcsszörpök, míg a nagyok részére a legkiválóbb borok és például csipke-, valamint mézborkülönlegességek, illetve pálinkák biztosítják a szüreti hangulatot.

Részleteket itt találsz.

Galériás túrák – Gallery Weeknd Budapest – vasárnapig

Galériás túráinkat neked találták ki, ha szeretnél közelebb kerülni a kortárs művészet izgalmas világához,  üvegportálok mögött rejtőző magángalériákat és gangos házak lakásgalériáit felfedezni, többedmagaddal kiállítást nézni, szabadon kérdezni a kiállított munkákról, élőben találkozni művészekkel és galeristákkal.

További infókért katt ide.

Budapest Rooftop Cinema bemutatja: Az – Corvin Club – 18:30

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt.

Továbbiakért katt ide.

Women on Women – Beyonce VS Nicki Minaj – Toldi Klub – 23:00

Meghódtjuk az éjszakát és romba döntjük a szürke hétköznapokat! Felszólalnak a legérzékibb pop dallamok, és tested átengedi magát a lüktető ritmusnak!Be there, be wild, be free.

Több infóért katt ide.

Vasárnap – szeptember 10.

32. Wizz Air Budapest Félmaraton – Városliget – 9:00

A Wizz Air és a Biotech USA összefogásának köszönhetően idén is megizzaszthatod magad a félmaratonon. A Biotech USA standjánál megkóstolhatod a termékeiket és bátran felteheted kérdéseidet Janota Zoltán állóképességi szakértő és triatlon edzőtől és Németh Sándortól, a BioTechUSA termékspecialistájától.

További információkért kattints ide.

Vasárnapi termelői piac – Pancs – 9:00

Elindul a piaci forgatag az udvaron.A termelőink rendszeresen készülnek, workshopokkal, kóstolókkal. A Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0 kávékülönlegességekkel, forrócsokikkal vár minden vendéget. Közösségi főzés a Food Not Bombs Budapest és a Budapest Bike Maffia vezényletével, illetve gasztro vendégünkkel. Adománygyűjtés is lesz!

Részletekért kattints ide.

Kiskertpiac – indián nyár – Anker’t – 10:00

Virágok, növények, különleges finomságok a kertből és természetesen”zöld” dizájn. Élvezd ki, míg tart az nyár(utó).

Nézd meg az esemény Facebook-oldalát is.

Thai Fesztivál a Parkban – Vajdahunyad Vára – 10:00

Csöppenj bele a Thai kultúrába Budapest szívében a Vajdahunyad Várában. Autentikus Thai ételek, tradicionális thai tánc illetve thai boksz bemutatók. Válogass a thai portékák és utazási ajánlatok között, ha pedig elfáradtál, kényeztesd magad thai masszázzsal.

Továbbiakat itt találsz.

Vígnap 2017 – Vígszínház – 12:00

dén is számos meglepetéssel várja a VígNapon vendégeit a Vígszínház társulata. Szeptember 10-én a hagyományokhoz híven bárki bepillanthat a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével, beleshetnek Eszenyi Enikő legújabb rendezésébe, a Hamlet című előadás próbájába.

További infókért katt ide.