Fesztivál a sivatag közepén – Képek az idei Burning Manről

A nevadai sivatag legszínesebb napjait egyértelműen a Burning Man fesztivál okozza, már majdnem 30 éve.

Nekünk, magyar embereknek elképzelhetetlen, hogy milyen is az élet a sivatagban. De az amerikaiak nagyon is jól tudják, főleg azok, akik ellátogatnak a Nevada állambeli Burning Man fesztiválra. Ezt idén már 27. alkalommal tehette meg bárki, aki képes kifizetni a több 10 ezer forintos belépőt. Ráadásul, ha nem a közelben lakik, akkor az utazást, szállást, ami szintén nem kevés pénz.

Szerencsére már nem kell elutaznunk ahhoz, hogy lássuk, mi történik a világ távoli pontján, és ebben az országban vélhetően egyelőre sokan így is lesznek még a Burning Man fesztivállal kapcsolatban. Így hát marad az, hogy itthonról epekedve várjuk, hogy megérkezzenek ennek a különleges zenei és művészi találkozónak a képei.

Amire már nem kell többet várnunk, mert itt van, több tucat, ami még nem minden, mert a Burning Man fesztivál úgy söpör végig képeivel a világon, mint egy megállíthatatlan, végeláthatatlan folyam. Ezeken keresztül beleélhetjük magunkat abba, hogy milyen lehet például a sivatagban biciklizni, vagy egy építmény performanszának része lenni.

A több száz lelkes segítővel kiparcellázott fesztivál, majd az azon hihetetlen ötletes ruhákba bújt, eszméletlen kreativitással felépített építményeket felvonultató emberek köszönnek vissza a képeken, melyekből mi ezeket véltük a legjobbnak. Igazán jó szórakozást hozzá!

Akinek nem volt elég a képes látvány, annak ajánljuk ezt a Burning Man privát dokumentumfilmet, másfél órában: