Új lemezzel jön Little G Weevil

Little G Weevil (Szűcs Gábor) új lemezzel jelentkezik szeptemberben, amely egyben fontos mérföldkő is karrierjében, hiszen szakítva a korábbi évek tradicionális blues hangzásával, ezúttal egy jóval modernebb megközelítésű anyag született. Partnere a kiváló atlantai dobos, Daniel Harper – akivel duóban már hallhatta a közönség a MÜPÁ-ban többek között – valamint billentyűs hangszereken Premecz Mátyás, gitáron Borsodi László és basszusgitáron Pfeff Márton.

A formációt két remek atlantai énekesnő teszi teljessé: Sharika Allen Brown és Rebekah Easley Ellis. Rajtuk kívül egy dalban közreműködik G felfedezettje, egy 19 éves, nagyon tehetséges atlantai rapper lány, Dulzura. A rangos zenei díjakkal elismert, Egyesült Államokban élő magyar művésznek szám szerint ez az 5. saját albuma.

Zenei mérföldkőnek lehetünk tanúi Little G. Weevil koncertturnéján: a kétség kívül a nemzetközi piacon is legsikeresebb magyar származású blues zenész ezúttal modernebb zenei stílusban teszi oda magát, természetesen nem tagadva meg a blues gyökereit. A mostani anyag saját definíciója szerint 21. századi Rhythm and Blues. “Ez kétségkívül a legkreatívabb munkám. Több zenei stílus keveredik a blues zászlaja alatt, ami bizonyítja: lehet ebben a műfajban újat, mai füllel is izgalmasat alkotni.” – jegyzi meg a zenész. Az album nagyrészt saját szerzeményekből áll: a 10 dalból egy szám feldolgozás (Pusherman, Curtis Mayfield). A dalokat a hazai közönség elsőként a szeptember 20. és 23. közötti országos turnén ismerheti meg, a budapesti Akvárium mellett Szombathelyen, Szegeden és Békéscsabán lesz lemezbemutató.

A többszörösen díjnyertes Little G Weevil 2004-ben költözött Amerikába, azóta több albuma számos országban a slágerlisták élére került, „Moving” című lemezét a tekintélyes angol Mojo Magazine az év legjobbjai közé sorolta.

2004-ben One címmel kiadott albuma bekerült Dömötör Endre szerkesztésével, 15 zenei újságíró közreműködésével összeállított „303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz” című kötetbe is.

2013 januárjában Little G Weevil megnyerte a Blues Foundation (Blues Világszervezet) által évente megrendezésre kerülő International Blues Challenge (Nemzetközi Blues Kihívás) versenyét szóló/duó kategóriában. Ugyanekkor kategóriája legjobb gitárosa címet is megszerezte. A négy napos maratoni megmérettetésen 17 ország több mint 200 indulója közül bizonyult Little G Weevil a legjobbnak. A díjátadó gálának az Orpheum Theater adott otthont Memphisben.

Ugyanebben az évben két másik díjra is jelölték: a blues műfajban legnagyobb kitüntetésnek számító Blues Music Award „Az év akusztikus előadója”, illetve a Blues Blast Music Awards „Az év akusztikus lemeze” kategóriáiban.

2016 augusztusában jelent meg negyedik szólólemeze, amelynek első részét St. Louisban, másik részét Budapesten vette fel. A felvételt jelölték az Independent Blues Awards legjobb akusztikus blues albumnak járó díjra.

2014 őszétől a magyar X-Faktor televíziós tehetségkutató műsor zsűritagjaként, mentoraként országosan ismeri a közönség.

A szeptemberi turné során az alábbi felállásban koncerteznek:

Little G Weevil: ének, gitár,  Daniel Harper: dob,  Premecz Mátyás: Hammond orgona, Fender Rhodes, Borsodi Laci: ének, gitár,  Pfeff Márton: basszusgitár