Bajnokok reggelije: spenótos amerikai palacsinta

Ez a spenótos ízesítésű változat önmagában is finom, de kedvünk szerint tálalhatjuk sós túrókrémekkel, salátával vagy zöldség alapú kencékkel.

Az édes amerikai palacsinta nagy kedvenc nálunk, ám ha napindítónak készíted, a sós változat talán még nyerőbb választás is lehet az édesnél. Ez a spenótos ízesítésű változat önmagában is finom, de kedvünk szerint tálalhatjuk sós túrókrémekkel, salátával vagy zöldség alapú kencékkel.

Hozzávalók

  • 10 kis palacsintához
  • 2 nagy marék bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fehérbors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg liszt (gluténmentes változatban rizsliszt)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dkg zabpehely
  • kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a megmosott, leszárított bébispenótot a lereszelt fokhagymával összepároljuk rajta. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáöntjük a tejet, majd apránként beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet. Kissé megsózzuk, hozzáforgatjuk a párolt spenótleveleket, és a masszát simára keverjük.
  3. Egy palacsintasütőt felhevítünk, kikenjük kevés olajjal, és evőkanállal adagolva tetszőleges méretű kis palacsintákat sütünk a tésztából.

A receptért köszönet Csigó Zita bloggernek. További remek recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.