6 hely, ahova érdemes betérned, ha a Nagykörúton jársz

Nehéz kikerülni a Nagykörutat, hogyha a városban közlekedünk. A város leghosszabb útja rengeteg étteremtől, kocsmától és szórakozóhelytől hangos, melyek közül a legjobbakat most kigyűjtöttük neked egy listára, hogy ne okozzon fejtörést, hova menj enni vagy inni, ha a 4-es, 6-os útvonalán jársz. 

Krak’n Town

A tavaly nyílt Krak’n Town a város egyik legkülönlegesebb hangulatú kocsmája, ahol több tucatnyi sörfajta gondoskodik arról, hogy egy percig se szomjazz. És ami ennél is jobb (vagy legalábbis ennyire jó), hogy koplalnod sem kell, ugyanis gusztusos steakeket és tradicionális angol és skót finomságokat is tömhetsz magadba.

Typo Bar

A Blahánál, egy kissé eldugott utcácskában fedezheted fel a Typo Bart. A hely egyszerre több funkciót is ellát: reggel még magyaros vagy angol reggelivel vár, ebédidőben a napi menüjükkel lakhatsz jól, este pedig egy korsó sörrel vagy koktélokkal csillapíthatod a szomjadat. Ha még ez sem lenne elég: a galérián vintage ruhabolt várja, hogy leakassz néhány ruhát a vállfájáról.

TGI Friday

Szerencsére létezik egy hely, ahol mindig péntek van. Ez a TGI Friday. A tányéron egy szeletnyi Amerikát raknak eléd a legjobb hamburgerek képében, melyekhez jól teszed, ha az isteni finom sült krumplijukból is rendelsz. Ha pedig igazi hedonista vagy (és reméljük, hogy az vagy, elvégre csak egyszer élünk), az egyik koktéljukba is belekóstolsz.

Halműhely

Azért szeretjük a halat, mert rengetegféleképpen fel tudjuk dolgozni. Lehet levest csinálni belőle, mondjuk  halászlevet, de főételt is készíthetünk belőle, például haltepertőt, vagy a strandok ikonikus ételét, a hekket. A Teréz körúton lévő Halműhelyben mindegyik ételt megkóstolhatjuk, és érdemes is így tennünk, mivel itt nagyon értik a halas ételek elkészítésének minden csínját-bínját.

Gyros Kerkyra

 

Gyros Kerkyra nem egy feltűnő gyorsétterem, csendesen húzódik meg a Hunyadi tér mellett. Az egyetlen dolog, amiről mégis könnyen felismerhetjük az az, hogy az esetek többségében hosszas sor kígyózik előtte. Hogy mitől válik a Kerykra gyrosai ennyire különlegesekké és finomakká? Talán attól, hogy nem sajnálják teletömni a vastag és nagyon finom pitát rengeteg zöldséggel, hússal és sajttal. Egyszer megéri kipróbálnod, a környékbeliek többségének ez a törzshelye.

Corinthia Hotel Éttermei

Sokan talán nem is tudják, hogy a Corinthia Hotelnek nagyszerű éttermei vannak a körúton, szám szerint négy is. A Rickshaw Reastaurant a keleti gasztronómia legremekebb fogásait tette étlapjára, a Caviar & Bull a fine dining legjavát nyújtja, az asztalunkra kerülő ételek ugyanis valódi műalkotások. A Bock Bistróban  szintén ínycsiklandozó ételek közül válogathatunk, melyeket csakis minőségi hozzávalókból készítenek, áruk pedig pénztárcabarát. A Corinthia negyedik étterme a Brasserie & Atrium, ahol mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő fogást, ugyanis nemcsak a magyar, de a nemzetközi konyha legkiválóbb ételeit is megtalálhatod az étlapjukon. Különleges és kiadós brunch-uk miatt még vasárnap is érdemes betérned az étterembe.