Velünk nem fogsz unatkozni – mutatjuk a legjobb hétvégi programokat

Tudjuk, hogy a hétvégén a legtöbbetek meg fog fordulni a Szigeten, de azért a fesztiváltól függetlenül is rengeteg izgalmas program és ütős bulika lesz a városban. A gasztrós progiktól kezdve a jótékonysági megmozdulásokig mutatjuk, hova érdemes elmenned. 

 

Csütörtök – augusztus 10.

Kristóf Konyhája – Café TLV Vegán Workshop és Kóstoló – Fekete – 18:00

Sercen a saksuka a serpenyőben, csurran az olívaolaj, krémes a tahini, zöldell a koriander az izraeli-arab salátán, te pedig mindenbe belekóstolhatsz a főzőshow során, és ha igazán kalandos kedvedben vagy, könnyen Kristóf Joseph Steiner mellett találhatod magad a konyhapult másik oldalán.

Részletekért katt ide.

Véletlen Blues Band a Gólyában – Gólya – 20:00

Papp Réka Kinga retteg Schóbert Norbitól, ezért nem mer tortát enni a születésnapján. Helyette, pusztán kalóriaégetés céljából, koncerttel ünnepli, hogy megint egy évvel öregebb lett, és bölcsebb is talán. Gyertek! Szeretett zenekarával, a Véletlen Blues Banddel  várja azokat az ismerőseit és ismeretleneket is, akik fel akarják őt köszönteni, vagy a bandára kíváncsiak, esetleg csekkolni akarják, hogy tényleg olyan alacsony-e, mint ahogyan az a tévéből tűnik. (Nem az. Vagy nem annyira.)

Részletekért katt ide.

Jótékonysági sörözés – Léhűtő – 16:00

Egy olyan Tokyo Lemonade hordó lesz a csapon, amely Zoénak kerül fel.Zoé 7 éves. 2017.03.01 tumort találtak a kismedencéjében, majd később a biopszia kimutatta, hogy Ewing sarcomája van. A tumor a csípőlapátból indult ki, kifolyt a lágyrészbe, és áttétet képezett a gerinc csonkon és a bal combcsontjában. Március elején elkezdték a kemoterápiát a tűzoltó utcai onkológia 2/a osztályán.

Zoé teljes történetéért kattints ide.

Gaudi és Barcelona – MadeByYou Budapest – 18:00

Ha úgy érzed, egyedül nincs elég bátorságod, belefognod a kerámiafestésbe, először gyere el egy kiscsoportos tanfolyamra, ahol bevezetnek a kerámiafestés rejtelmeibe. Ilyenkor szűkebb körben foglalkoznak veletek, így folyamatos segítséget és útmutatást adnak a kiválasztott formád megfestéséhez.

Részletekért katt ide.

French Rooftop Cinema presents: Monsieur Klein (Klein úr) – Corvin Club – 18:30

Az 1942-es párizsi zsidóelhurcolás időszakában játszódik a történet. Robert Klein, jómódú párizsi műkereskedő a zsidóüldözések kezdetétől szép hasznot húz a zsidók nyomorúságából, amikor olcsón fölvásárolja javaikat. Egyszer azonban rájön, hogy őt összetévesztik egy azonos nevű zsidó férfival. A titokzatos hasonmás kutatása saját énjének föltárásához vezet. A végén tudatosan vállalja a sorsközösséget az üldözöttekkel, s a nácik őt is deportálják.

A vetítés részleteit itt találod.

Péntek – augusztus 11.

Bországjáró # Borászpárbaj – Esernyős – 18:30

A Bországjáró sorozat záró alkalmával egy igazi borászpárbajra invitáljuk a különleges borok kedvelőit. A párbajozó felek: Ludányi Gábor – GoBri Pince és Kerekes Tamás – Kerekes Szőlőbirtok és Pince.

Részletekért katt ide.

Evita musical – Margitszigeti Szabadtéri Színpad – 20:00

Az Eva Perón alakját és legendás személyiségét megelevenítő világklasszis musical Juronics Tamás új rendezésében kerül színre a legkiválóbb hazai sztárok közreműködésével. A címszerepet Radnay Csilla alakítja, Che Guevaraként Sándor Péter, Juan Perón szerepében Egyházi Géza látható.

További infókért katt ide.

Kovács Linda Trio – Budapest Jazz Club – 20:30

2002 óta vezeti saját formációit, amely Quartet felállásban a modern mainstream jazzre épülő, kísérletező és egyedi hangvételű vokális műfajt képviseli. Saját generációjának kiemelkedő muzsikusaival, úgymint Lamm Dávid, Dés András, Szandai Mátyás, Hock Ernő, Sárvári Kovács Zsolt, Rácz Krisztián, Mihalik Ábel- rendszeresen játszottak Budapest klubjaiban és a jelentősebb fesztiválokon.

Részleteket itt találsz.

International Love Affair – Fogas Ház – 22:00

A hedonista zenetörténeti órákon gond nélkül összerántanak több száz önfeledten riszáló embert a világ minden tájáról. Itt jól megfér egymás mellett a detroiti garázsrock, a Motown souljával, a 70-es évek brit punkja a korszak New York-i diszkójával, a blues a glamrockkal, hogy aztán ezredforduló alternatív popzenéjével adjuk meg a végső lökést.

Részletekért katt ide.

Oops #10 Iggy Azelea vs. Azealia Banks – Anker’t – 22:00

OOPS, we did it! Készüljetek a harcos amazonok összecsapására a város egyik legújabb és legmenőbb Queer partiján, ahol mindegy, hogy kit és hogyan szeretsz, tárt karokkal fogadnak.

Részletekért katt ide.

States of mind – Kiállításmegnyitó – Pegazus – 18:00

A States of Mind kiállításon az idei Vesc-Art pályázat finalistáinak munkái mellett tehetséges feltörekvő művészek alkotásait is megcsodálhatod. A Vesc-Art pályakezdő fotóművészeket támogat karrierjük első lépéseitől. Fontosnak tartjuk, hogy közreműködésünkkel művészeink minél több bemutatkozási lehetőséget kapjanak és számukra értékes kapcsolatokat építhessenek.

Részletekért kattints ide.

Szombat – augusztus 12.

Szabihíd cirkusz ismétlés! – Szabadság híd – 16:00

A nagy sikerre való tekintettel megismétlik! Ismét érdemes lesz elsétálnod a  lezárt Szabadság hídhoz. 16-18.00 INspirál cirkuszi gyakorlótér és játszóház (zsonglőrködés, hulahopp, talajakrobatika, levegoakrobatika)

Részletekért katt ide.

Zséda, vendég: Petruska – Budapest Park – 18:00

Szinte nincs olyan rangos zenei díj, amit az elmúlt években ne nyert volna meg, nincs olyan slágerlista, melynek az élén legalább egyszer ne lett volna ott valamelyik Zséda dal. Ez alól az MTV legendás World Chart Express-e sem kivétel! Valamennyi szólólemeze bearanyozódott, valamennyi koncertje teltház előtt zajlott! Két ízben is felkérést kapott arra, hogy filmek főcímdalaihoz adja a hangját, így születtek meg, talán legismertebb dalai, a Szeress most, és a Mindhalálig mellettem.

Részleteket itt találsz.

Budapest POP! Saturday Editon – Anker’t – 22:00

A Budapest Pop! az Anker’t szombati bulisorozata, ahová minden hölgyet és urat, fiút és lányt szeretettel várnak a város legnagyobb romkocsmájába.

Ha nm hiszed, ezt nézd meg.

Gorongosa Pool Party – Napozó – 10:00

A Gorongosa átjárót nyit egy párhuzamos univerzumba, ahol az emberiség, az állat- és növényvilág harmóniában tud együtt élni. Utazásra csábít, ahol füstös-recsegős Rhodes futamok, funktól koszos basszusmenetek és űrbéli arpeggiatorok kisérnek el ebbe a mesevilágba. Az induláshoz egyetlen jelszóra lesz szükség: Be nice to animals.

Részletekért katt ide.

Junk Big Band – Kobuci – 20:00

A jazzfunk műfajokban alkotó JUNK zenekar alig 3 éve alkotta meg a JUNK BIG BAND-et. A 20 fős nagyzenekar hangzása, dinamikája és energiája egyedülálló, rövid időn belül írt és beszélt már róluk a Jazzy rádió a Petőfi TV és megannyi zenei média.

Még több infó a koncertről és a Junk Big Bandról itt.

Vasárnap – augusztus 13.

Verspark – Nyáresti koncertek a Szent István parkban – 19:00

A Sebő együttes 1970-ben alakult, mai formájában pedig 1994 óta dolgoznak együtt. Műsorukban magyar népzenét és énekelt verseket játszanak. Sebő Ferenc dalai és feldolgozásai, és többek közt Horatius, Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, József Attila munkássága előtt is tisztelegnek.

Részleteket itt találsz.

Közös Lábos: ebéd a Magyar Hospice Alapítvánnyal – 9:00

Ha ti is csatlakoztok az eseményhez, a gyógyíthatatlan daganatos betegek méltó ápolását támogatjátok. Az alapítvány több mint 25 éve dolgozik az érintett családokért, hogy a betegség tüneteinek enyhítésével, az életminőség javításával, lelki támogatással az élet utolsó időszaka is szeretettel teli és tartalmas legyen. Hiszen minden perc értékes.

Részleteket itt találsz az eseményről.

Tigran x Orient Karma – Raqpart – 20:00

TIGRAN (Official) újra a raqpartra hozza a Deep es Deep Tech keleti hangzásokkal kevert egzotikus világát!
Tarts velünk az Orient Karma exkluzív partiján!#kösskiaparton

Továbbiakért sétálj el ide.

Élet a budapesti gettóban (1944-1945) – Greeting from Budapest – 9:00

Ezen a hiánypótló sétán a budapesti gettó történetét, lakóinak emberpróbáló sorsát ismerhetitek meg. Magyarország német megszállása (1944. március 19.) után azonnal megkezdődött a zsidók gettókba gyűjtése, kötelezték őket a sárga csillag viselésére, végül pedig áprilisban megkezdődtek a deportálások. 1944. november 18-án a zsidó közösséget irányító Zsidó Tanáccsal hivatalosan közölték, hogy a korábban kialakított csillagos házak lakóinak a VII. kerületben kialakítandó egybefüggő területű gettóba kell összeköltözniük.

Még több okosságot itt találsz.

Grill master 1. – Portobellochef – 11:00

Ha nyár, akkor gillezés! Mindig is érdekelt a grillezés? Lehet, már ott elakadtál, milyet válassz? Mi kell hozzá? És ha ott a drága berendezés, biztos, hogy jól fognak sikerülni rajta a húsok? Amit eddig nem tudhattál meg a grillezéssel kapcsolatosan, most minden kérdésedre választ kaphatsz.

Itt kiderül, hogy melyekre.