Hiába szidták a kritikusok, mégis első helyen végzett A Setét Torony

Mostanában csak úgy potyognak az égből a Stephen King-könyvek filmes adaptációi. Bár az Az kétségkívül nagyobb durranás lesz, mint a csütörtökön debütált A Setét Torony, az utóbbi film szépen nyitott a mozikban.

A Stephen King regénysorozatának alapján készült A Setét Toronyra váltottak a legtöbben jegyet Észak-Amerikában az év eddigi leggyengébb hétvégéjén, írta a The Hollywood Reporter.

A Sony és az MRC produkciójában, mintegy 60 millió dolláros (15,5 milliárd forint) költségvetéssel, Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével forgatott fantasy mindössze 19,5 millió dolláros jegyárbevételre tett szerint a nyitó hétvégén.
A filmben Elba harcost játszik, aki eltökélten küzd a feketébe öltözött emberrel – McConaughey -, hogy megvédje a Setét Tornyot, amelyik az univerzumot óvja a sötétségtől.

A film megelőzte a három hete futó Dunkirk-öt, amelyik újabb 17,6 millió dollárt gyűjtött a jegypénztáraknál, így észak-amerikai bevétele 133,6 millióra emelkedett.
A harmadik és negyedik helyen szintén korábban debütált alkotások, Az Emoji-film című animáció és a Girls Trip végzett, megelőzve a frissen bemutatott Kidnap című thrillert, melyben a Halle Berry alakította anyát semmi sem állíthatja meg, hogy elrabolt kisfiát visszaszerezze.
A Kidnap 10,7 millió dolláros árbevétellel nyitott.
A hétvége harmadik bemutatója az Oscar-díjas Kathryn Bigelow első alkotása a 2012-es Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza után. A film, amely az 1967 nyarán kitört detroiti lázongások történetét meséli el, csupán 7,25 millió dolláros eredménnyel zárta a hétvégét, így csak nyolcadik lett a sikerlistán.

 

MTI