Hűsítő programok a forró hétvégére

A kánikula még csak most kezd a tetőfokára hágni, úgyhogy lelkiekben már készülhettek is a tikkasztóan meleg hétvégére. Szerencsére mi tudjuk, hogy egy frissítő, hideg fröccs remek kísérője a forró nyárestéknek, és azt is tudjuk, hogy hol érdemes lecsapnod rájuk a hétvégén. Most is rengeteg programot gyűjtöttünk össze nektek, melyek még a kánikulát is elviselhetőbbé teszik majd.

Csütörtök  – augusztus 3

20. Sambosi-Törley Jazzfesztivál – Törley Pezsgőpincészet

A kétnapos esemény mai porgamja: 19.00 – 20.00 Régi magyar slágerek új felfogásban, Cseke Gáborral, Sapszon Orsival. 20.00 – 21.00 Jazz Consort – „Romance in a Bottle”, Faragó Miklós, Balázs Tamás, Hárs Viktor és Jeszenszky György Közreműködésével.

Több infót itt találsz.

USA U18 – Magyarország U20 Válogatott Felkészülési Mérkőzés – Tüskecsarnok – 19:30

A Magyar Jégkorong Szövetség ismét az USA U18-as csapata ellen nyitja meg a jégkorongszezont. Tavaly járt nálunk először a korosztály talán legjobb csapata, akkor augusztus 4-én a vendég Egyesült Államok 4-1-re nyert a magyar U20-as korosztály ellen. Szinte napra pontosan egy évvel később, újra összecsapnak a felek. A rendezvényhez előzetes regisztráció szükséges, de a szervezőktől kapott információk szerint aki eljön a meccsre azt a stadion kapacitásainak keretéig beengedik majd.

A mérkőzésről és a magyar csapatról több infót itt találsz.

Szigorúan limitált teszt – 0,75 Bistro – 19:00

Kóstold végig és pontozd a 0,75 Bistro kínálatát! Minden csütörtökön tematikus teszt a 0,75-Ben, ahol végigkóstolhatsz 5 bort 3.500 Ft-ért. Most olyan különlegességeket kóstolhatsz meg, melyekből már alig akad 1-2 palacknyi a 0,75 Bistóban.

Részleteket itt találsz.

Manaky – Pontoon – 20:00

A Manaky szó patois (jamaikai angol) nyelven monarchiát jelent, és a névválasztás természetesen üzenet: ezek a fiatalok Európa szerte egyedülállóan játszanak igazi autentikus reggae zenét. És hogy ez mit jelent? Felejtsünk el minden sztereotípiát, berögzült gondolatot, ami a műfajhoz kapcsolódik. A hangzás friss, újító, fiatal és magával ragadó.

Tovább infókat itt találsz az eseményről.

Péntek – augusztus 4.

Paloznaki Jazz Piknik – Balaton – augusztus 5-ig

Fűben fekvés, napsütés, bor a kézben, jazz a fülben, a háttérben pedig hullámzik a Balaton. A paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra, színvonalas gasztronómiai kínálatra és első osztályú előadókra lehet számítani – idén is! Paloznaki Jazzpiknik augusztus 3-5-ig, Balatonfüredtől 10 percre.

Részletekért katt ide.

Oops #09 Tex-mex Express – Anker’t – 22:00

A szerelem mindenkié. Új queer party az Anker’tben, a ’80-as, ’90-es évek legnagyobb slágereivel, néhány eurovíziós számmal és pár technos dallammal.

Az esemény Facebook-oldalát itt találod.

Warm-up Udvar # Áron Andris ‘Apey’ (Apey & the Pea) – Esernyős – 18:00

Áron András ’Apey’ neve valószínűleg kevesek számára cseng ismeretlenül. Olyan zenekari formációkból ismerhetjük már, mint az Apey & the Pea, Trillion, Grand Mexican Warlock vagy az egykori Neck Sprain. Ezen az estén az Apey & the Pea hangzására jellemző erőteljes, „gonosz” riffekkel szemben a lágyabb dallamok dominálnak, a kifejező szövegek mellett minden egyes dalnak saját története van.

Továbbiakért kattints ide.

Szabihíd by Valyo – 3. felvonás – Szabadság híd – 4:00

A program célja, hogy a híd közterület legyen, ezért a közterület szabályai szerint olyan programokat szervezhetsz, amilyet csak szeretnél. A szervezők VaLyo a Pro Progressione-val közösen gondoskodnak arról, hogy biztos legyen miért kimenned a Szabihídra! A VaLyo!Placc-ot a híd pesti hídfőjéhez közelebb eső oldalon találod.

Részleteket itt találsz.

XVIII. Kerületi Kézműves Sörfesztivál – Kossuth tér – vasárnapig

Idén is megrendezésre kerül immár harmadik alkalommal a XVIII. kerületi Kézműves Sörfesztivál. A program kicsiknek és nagyoknak is szól, ugyanis a sörkóstolás mellett még sok más extrával is várnak.

Részleteket itt találsz.

Szombat – augusztus 5.

Gardrób Közösségi Vásár – Dürer Kert – 11:00

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Nekünk is van, mi sem tudtuk eddig, mi legyen velük, aztán egy hirtelen gondolattól vezérelve kitaláltuk a ruhavásár ötletét.

Továbbiakért katt ide.

Oroszlánvadászat Pesten – családi felfedező túra – BUPAP – 9:30

Pampalini, a nagy vadász Budapestre érkezik, hogy velünk együtt kalamajkákba keveredjen és levadásszon közel száz kőoroszlánt a Kálvin tértől a Lánchídig. Mialatt a kicsik a kezükbe kapott oroszlánfotók segítségével felkutatják a vadakat, a felnőttek is megismerhetik a főváros ragadozós történeteit: hol bujkált az állatkertből kiszabadult oroszlán a 2. világháború idején?

Az eseményről itt olvashatsz többet.

Budafoki Pincejárat: nyitott pincés szombatok – Budafok – 11:00

A Budafoki Pincejárat minden hónap első szombatján könnyedén megközelíthetővé teszi a varázslatos budafoki pincevilágot. A vendéglátók idegenvezetéssel, kóstolókkal, finom ételekkel és italokkal, élő zenével készülnek az Pincejárat érkezésére. A pincék részletes programjait hamarosan közzétesszük!

Részletekért kattints ide.

Budapest Rooftop Cinema presents: Moonrise Kingdom – Corvin Club – 18:30

A New England partjainál fekvő szigeten, 1965 nyarán játszódó Holdfény királyság két 12 éves gyerek történetét meséli el, akik szerelmesek lesznek, titkos egyezséget kötnek és együtt a vadonba szöknek. Különböző hatóságok próbálnak a nyomukra bukkanni, vad vihar készül kitörni a partnál – és a sziget nyugodt közösségének élete a feje tetejére áll.

A vetítés részleteiért kattints ide.

Erzsébet-kilátó Éjszakája – Erzsébet-kilátó – 18:00

Augusztusban szombatonként hosszabb nyitvatartással várja látogatóit az Erzsébet-kilátó! Budapest legszebb panorámája éjszaka, hullócsillagokkal és hangulatos zenével. Ezekben az időpontokban a Kilátó Kávézó hangulatos élőzenével és grillterasszal kedveskedik vendégeinek. A Normafa parkolótól elektromos kisbusszal is megközelíthető a kilátó 20:00-00:02-ig.

Az asztalfoglalásért kattints ide.

Heyday – Impostor – 13:00

Olümpostor kinyitja kapuját, hol édesen illatozó nemes ambrózia, s fenséges nektár várja napnak kegyeltjeit. Tiszteljük meg Gaiat, a Földanyát, mialatt nimfák sejtelmes melódiáinak bűvöletébe esünk. Uralkodjon e napon az öröm, és a mámor!

Részletekért katt ide.

Vasárnap – augusztus 6.

Rómaiak Budán – Aquincum kincsei – Óbuda – 10:00

Repüljünk vissza jó pár évszázadot, hogy megtudjuk: hogyan festett egy klasszikus római tábor? Felértek-e luxusban az antik fürdők a mai wellness szállodákhoz? Hogyan védték a legionáriusok Pannónia határait a barbároktól? Sétánk során először bejárjuk a Flórián teret a katonaváros romjaival.

További infókat itt találsz.

Házi pékség 1. – Portobellochef -11:00

Ha szeretnél otthon is finom kenyereket sütni, de nem tudod, hogyan kezdj neki, gyere el! Újra reneszánszát éli az otthoni kenyérsütés, egyre többen jönnek rá, hogy a házilag sütött kenyér sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti társai. Ha sikerül találnod egy megbízható alapreceptet – akkor már legalább nyolcféle kenyeret tudsz sütni.

Hogy milyeneket? Itt megtudod.

KIOSK Sisha Nights – KIOSK – 19:00

Újraindul a tavalyi nyár slágere, a keleti hangulattal csábító SISHA NIGHTS. Amikor már vasárnap este rágörcsölnél a másnapi hétkezdésre, inkább gyere hozzánk lazítani minden vasárnap 19:00 és 22:00 között.Hiszen Keleten tudják igazán, hogyan kell füstfelhővel elűzni a gondokat.

További infókért katt ide.

Nyárzáró Családi Piknik – Émile – 12:00

Émile-nek is jár a pihenés, így augusztus 7-21 között nyári szabadságát tölti. Azonban mielőtt elmennének pihenni, meginvitálnak egy fantasztikus nyárzáró kerti partyra, ahol a kicsiket gyerekszoba, a nagyokat pedig a  Blooming Trio csapata várja, de lesz még jógázás és sok minden más is.

Részleteket itt találsz.