Hangolódjunk a hétvégére! Mutatjuk a legjobb programokat

Mivel sejtelmünk sincs, vajon a hétvégén elmos-e minket az özönvíz, vagy sem, ezért összegyűjtöttünk néhány szabadtéri és négy fal közötti programot is, hogy minden eshetőségre felkészüljünk, és garantáljuk, hogy ne legyen egy unalmas perced sem a hétvégén. Mutatjuk is a legjobb programokat. 

Csütörtök – június 27.

Esernyős Live # Torres Dani Trió – Esernyős – 18:00

Minden zenész életében eljön a pillanat (néha többször is), amikor érzi, hogy itt az ideje a kisebb-nagyobb stílusváltozásoknak. Torres Daninál most ilyen a Change című korong is, amit már a lemez címe is mutat. Már a Megasztárban is nagyon bírtuk őt, de most érhető módon kíváncsiak vagyunk mit alkotott. Gyertek és hallgassátok meg Ti is!

Részletekért katt ide.

Görögország – Magyarország mérkőzés – Hajós Alfréd Nemzeti Uszoda – 20:30

Már „csak” a görög válogatottat kell legyőznünk ahhoz, hogy továbbtekinthessünk a dobogó irányába. Sportolóink mindent megteszünk a sikerért a vízben, de ismét szükségük van ránk, szurkolókra, hogy támogassuk őket a medence széléről és azon túlról!

A szurkolás részleteiért katt ide.

RisoPlant szülinap és minivásár – skål – 18:00

Ne maradj le a RisoPlant első szülinapjáról a skålba, ahol tavaly nyáron még csak ötleteltek a RisoPlantről. Az eseményre a meglepetéseket  a szervezők hozzák, nekünk csak el kell menni. Az esti minivásáron pozsgás növények és kaktuszok mellett barátkozhattok NUEN bőrtáskákkal, Kezemura kerámiákkal és a Collective Plant ökotudatos termékeivel is. A Babramegy jóvoltából gasztroélményben is osztozhatnak az ünneplők.

Részletekért kattints ide.

Csajos avagy csajozós teszt – 0,75 bistro – 19:00

Kóstold végig és pontozd a 0,75 Bistro kínálatát! Minden szerdán tematikus teszt a 0,75-ben, ahol végigkóstolhatsz 5 bort 2.500 Ft-ért. Bemutatják a borokat, de vakkóstoláson is végigvezetnek, ha teljesen objektíven szeretnél pontozni.A tesztelők között egy szerencsés ajándékba kap a nyertes borból egy palackkal.

Hogy pontosan mi vár rád csütörtök este? Itt megtudhatod.

Tribali /MT/ DaWhy /HU/ – A38 – 20:00

Utazás, tánc, erős színek, meditáció, új világok, mediterrán ízek, sodró hangulatok – ezek és még sok más zenei elem köti össze a Hajóra visszatérő nagyszerű máltai Tribali együttest és a hazai DaWhy formációt. Utazzunk nagyot együtt!

A részleteket itt találod.

TYB Ahoy! | Bluebay Foxes, Tape Delay, Brunettes Shoot Blondes – A38 – 18:00

Az igazán különleges és kreatív vizuális elemekkel operáló inde-altrock zenekar, a Bunettes Shoow Blondes karrierje Kijevből indult. Első videóklipjükkel olyan virális sikereket értek el, hogy többek között még a Billboard, a Daily Mirror és a Mashable is írt róluk, sőt még a Berlin Music Video Awardson is díjat zsebeltek be. Jártak már a Sziget Festival Officialön, Colours Of Ostravan és játszottak olyan előadók előtt mint pl. a Hurts, vagy a The Neighbourhood. 

Ha a bulika részleteiről és a többi fellépőről is tudni akarsz, ezen a linken megteheted.

F l ö r t – Reload – Kraft – 22:00

A szokásos flörtölős megőrüléshez ezúttal “Szecsei Apátok” is csatlakozik!Közkívánatra az egész nyári szünetben 17+ a korhatár!

További infókért katt ide.

Péntek – június 28.

Strandok Éjszakája

Számos létesítmény programokkal, kedvezményekkel, éjszakai nyitva tartással várja a vendégeket! A fürdők szabadon szervezhetnek helyi programokat és biztosíthatnak a vendégeknek kedvezményt. Minden fürdő igazodhat saját, már kialakult nyitva tartási rendjéhez. A Magyar Fürdőszövetség javasolja a nyitva tartást legalább 22.00 óráig, de lehetőség szerint éjfélig.

A programban részt vevő strandok listáját itt találod.

Oops #08 – A tihanyi gaga visszhangja – Anker’t – 22:00

Üdv a város új queer bulijában. Más szóval: RAH RAH AH-AH-AH! Ro mah ro-mah-mah…GAGA OH-LA-LA!
Want your bad romance… Itt mindenki megtalálja a hozzá szóló zenét: 80’s 90’s, 00’s, Europop, Dance, Disco, Italodisco, Eurovision, House és Techno zenék is dübörögni fognak.

Részletekért kattints ide.

Budapest Rooftop Cinema bemutatja: Dunkirk – Corvin Club – 18:30

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót – és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét. Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről…

A vetítés részleteiről itt olvashatsz többet.

Halper Hendrix Experiment Feat. Ric Toldon – Budapest Jazz Club – 20:30

Halper 2012-ben, a Müpában nagyszabású koncerttel tisztelgett Jimi Hendrix emléke előtt, a gitárvirtuóz születésének hetvenedik évfordulója alkalmából. Ezen az esten két világsztár, a dobos Steve Gadd és a bőgős Eddie Gomez alkotta a ritmusszekciót és Fekete István játszott trombitán. A koncert felvétele 2013. november 27-én (Hendrix születésnapján) jelent meg CD-n, Electric Angelland címmel.

Részletekért kattints ide.

Szombat – június 29.

Punnany Massif születésnap – Budapest Park -18:00

A Punnany Massif évek óta július végén tartja a szülinapi buliját a Parkban. A nyár közepén a legsűrűbb a levegő a városban, a legrövidebb a lányokon a ruha, és a leghosszabbak a hűsítő hosszúlépések. Mindezen okokból, meg még ki tudja miért, de a fiúk azt tapasztalták, hogy ezek a koncertjeik rendre a legkomolyabb nyári emlékként maradnak fenn az emlékezetünkbe, mármint azokban az esetekben, amikre vissza tudunk emlékezni. Ünnepeld a banda 14. születésnapját a Budapest Parkban, ahol még torta is lesz a fiúk tiszteletére.

Részletekért katt ide.

MustBeat Lounge – special guest: DJ PANDA – Liebling – 22:00

Dj Panda sűrűn hallott név a pesti éjszakában, bár zenéje nevével ellentétben nem egyszerűen fekete-fehér.
Felszabadult, asszociatív szettjeiben merész váltásokkal ugrál stílusok és korszakok közt. Ezek hamar legendássá tették, még azok számára is, akik korábban nem tudták volna elképzelni, hogy egy dj szettben ugyanúgy megfordulhat egy Rammstein riff, mint egy kilencvenes évekbeli hiphop közhely, miközben valami britpop épp együtt ropja egy ősrégi szvinggel.

Továbbiakért sétálj ide.

Dapayk + Padberg – Pool & Beer – 10:00

Elhatároztuk, hogy a következőn ismét elkerüljük és kinevetjük a csapadékot, helyette inkább 30+ fokokban lubickolunk. Az égszínkék medence és a sok napsárga zene szikrázását most ráadásul a németek technófővárosának ragyogó duójával erősítjük meg, jön ugyanis Dapayk & Padberg, akik felhőtlen bársonyvokálokkal simogatják végig a strandbarát elektronikát – ugyanis idei, Harbour című lemezüket mutatják be élőben.

Továbbiakat itt találsz.

MAG Jazz Quartet – iF cafe – 19:30

A quartet tagjai, akik gondoskodni fognak a szórakozásodról: Lőrinczy Zsolt, gitár, Vincze Pál, zongora, Furiák László, basszus, Müller Tamás, dob.

További információkért kattints ide.

Felnőtt Játszóparty – Eleven Park – 20:00

Trambulinozzatok, másszatok falat, hódítsatok meg egy kalandvárat, búvárkodjatok a labdákkal teli medencében vagy használjátok a további számos játékeszközt és aktivitást! És még lézerpark is lesz!

Részleteket itt találsz.

Vasárnap – június 30.

Budapest – Lords of the Organ – Városmajori Szabadtéri Színpad – 19:00

Ravel halálának nyolcvanadik évfordulóján újra megszólal RG. Bolero átirata, és a hangszerek királya megint nagyzenekarrá változik. A zenetörténeti narráció rávilágít, hogy válhat akár egy kocsma is a művészet templomává, és kiderül ki a remekmű keletkezése mögött álló múzsa, aki kedvéért a szerző felrúgja spanyolországi nyaralását, hogy hanyatt homlok Párizsba utazzon.

Részletekért katt ide.

FessNeki – Akvárium Klub Terasz – 15:00

Fess úgy, mint kedvenc híres festőd, Van Gogh, Klimt vagy Monet és fedezd fel a benned rejlő kreativitást. A FessNeki csapata különleges nyári programmal vár. Egy-két hetente vasárnap délután 15.00-tól a közös festések helyszíne az Akvárium Klub lesz, ahol néhány hűsítő fröccs és a barátaid társaságában bebizonyítjuk, hogy te is tudsz festeni, és egy délután alatt igazán eredetit és különlegeset fogsz alkotni. A FessNeki a szórakozásról szól, a festés során szabadon alkothatsz egy közösség tagjaként.

Továbbiakért kattints ide.

FINA Záróünnepség – 22:00

A több mint kétszáz művészt megmozgató záróelőadás magyar alkotók munkája, rendezője Vági Bence, a világszerte nagy sikerrel turnézó magyar újcirkusz-társulat, a Recirquel Társulat művészeti vezetője. A show szereplői összesen 18 országból érkeznek.

Továbbiakat itt találsz.