A Sziget kinőtte Budapestet?

Az idén 25-jére megrendezett Sziget Fesztivál már régóta nemcsak a magyaroknak mond valamit. A Szigetre a világ minden tájáról érkeznek a partyarcok, hogy kedvenc előadóik koncertjein tombolják ki magukat. A fesztivál annyira bejött a szervezőknek, hogy hamarosan Izraelben is hasonló eseménnyel találkozhatunk, akár már jövőre.

Egy, a Sziget fesztiválhoz hasonló rendezvény izraeli megszervezéséről tárgyal a Sziget Kft., árulta el Kádár Tamás cégvezető a Népszavának.

A Sziget helyi partnere a Zappa Group néven ismert ZEN Y.E. Ltd.A helyszín Tel-Aviv környéke: a rendezvény körülbelül olyan távolságra lenne az izraeli fővárostól, mint a fő hazai fesztiváljuknak helyet adó Óbudai-sziget Budapest központjától, ám ennél pontosabb adatokat egyelőre nem kívánt megadni. A Sziget mint márkajelzés valamilyen formában megjelenne az ottani fesztivál elnevezésében is. Ismereteink szerint idén idő híján már nem hozzák tető alá az első eseményt, így a tervek egy következő évi rendezvényről szólnak – olvasható a Népszava cikkében.

A Zappa Group Izrael egyik legnagyobb koncertszervezője és eddig David Guettát, a Pet Shop Boyst vagy a Prodigyt is sikerült az országba csábítaniuk. Mivel a két cég között a tárgyalások gyorsan, mindeddig problémamentesen alakultak, valószínű, hogy már 2018-ban megláthatjuk, milyen is az  izraeli Sziget.