Agárdi Pálinkafőzde – Gyümölcsöző 15 év az édenkert közelében

A Velencei-tó fővárosa, Agárd szélén van egy gyümölcsösökkel körülölelt tanya, amelyet a  cigánymeggy, kajszibarack, hamvas szilva, zamatos cseresznye és sok más egészséges gyümölcs illata lengi be. A Sreiner tanyán készülnek immár 15 éve a kiváló minőségű Agárdi gyümölcspálinkák.

A Velencei-tó környéke valóban édeni körülményeket teremt a gyümölcstermesztés számára, azonban nem lehet visszaélni a természet bőkezűségével. Az egészséges gyümölcsöt a lehető legtökéletesebb módon kell pálinkává főzni, a maximális minőségre való törekvés pedig mennyiségi határokat szab: az Agárdi gyümölcspálinkák limitált mennyiségben, sorszámozva kerülnek a polcokra. A pálinkafőző törekvéseinek eredményességét számtalan hazai és nemzetközi elismerés is igazolja.

A legszebb gyümölcsökből, a legnagyobb gondossággal készített, kiemelkedő minőségű pálinkák luxuskategóriát képviselnek. Komplex, izgalmas, részletgazdag pálinkák, amelyekbe belekortyolva újabb és újabb ízeket fedezhetünk fel.

Tanuld meg a pálinkakészítés fortélyait!

Hogyan lényegül át a gyümölcs pálinkává? Milyen lépések szükségesek, hogy megragadjuk, és üvegbe zárjuk a málna, a meggy, a szilva és megannyi más gyümölcs illatát, zamatát? A főzdevezetés során a Pálinkamesterünkkel  végigjárhatod a gyümölcs útját a fától a pohárig. Gondosan felépített kóstoló során szórakozva sajátíthatod el az új ismereteket.

Pálinkavendéglő

Az Agárdi Pálinkafőzde épületkomplexuma ugyanakkor nemcsak kisebb kóstolók, hanem üzleti ebédek, de akár rendezvények ideális helyszíne is.

Minden hónapban megújul

Az évszakra jellemző alapanyagokból készült ételekből havonta új menüt álmodnak meg három-, négy- vagy ötfogásos étkezésre komponálva. Ahogy a főzdének a lepárló a lelke, a konyhának a kemencék a főszereplői, a törzsvendégek nagy örömére.

Pálinka + étel = páratlan élmény

A pálinkának helye van a gasztronómiában. Nemcsak aperitifként, digestifként, netán különleges desszertek kísérőjeként, hanem akár egy egész ételsoron keresztül szerepet kaphat, ha értő chef kezei közé kerül. A több mint 10 éves Agárdi Pálinka Vendéglőben a kivételes pálinkák páratlan élményt okoznak ételpartnereik segítségével.