Hangolódjunk a Szigetre a Clean Bandittel

Hamarosan találkozhatunk az angol Clean Bandit zenekarral a Sziget Fesztiválon, de előbb megmutatjuk a legnépszerűbb dalaikat, melyek hatalmas népszerűségnek örvendenek a Youtube lejátszási listákon is. 

Valahol Cambridgeben 2008-ban megszületett egy együttes, amely meg merte lépni, hogy az elektronikus zenei alapokat a szimfonikus- és énekhangokkal ötvözze, melyet kellő játékossággal, barátságos csillogással és könnyed hangulattal láttak el. Ők voltak az eredeti, utánozhatatlan Clean Bandit.

A Jack és Luke Patterson testvérpár  a Cambridge Egyetemen megismert pár nagyon menő arcot: Grace Chattót és Neil Amin-Smith-t, akikkel teljesen egy  hullámhosszon mozogtak. Így minden készen állt arra, hogy valami sajátos zenével kápráztassák el a világot.

Már a banda elnevezése, a  Clean Bandit is egy érdekes választás volt. Egy orosz mondatból vett fordításként nevezték el magukat a srácok, mely „igazi gazembert” takar, bár szerencsére a srácok cseppet sem gazemberek.

A srácok hiába indultak el együtt a világhírnév felé, amit a debütáló New Eyes albummal és a méltán népszerű Rather Be dal 2014-es megjelenésével már el is értek (főleg, hogy 2015-ben Grammy-díjat is nyertekvele), Neil Amin-Smith mégis távozott a zenekarból, 2016 októberében. Az egész távozásban az a legnagyobb pofon Neil számára, hogy két nappal távozását követően elkészült a jól ismert Rockabye című dal, ami azonnal a toplisták élére került, 9 héten át vezetve azt, mára pedig hihetetlen, de több mint 1 milliárd lejátszás van rajta csak a YouTube-on!

A siker azóta töretlen. Bármit készítenek, az egyből népszerű, hiszen szerethető dallamokat közvetítenek, tehetséges közreműködőkkel és ők persze maguk is igazán pozitív kisugárzással rendelkeznek. Grace énekel, csellózik és az ütős hangszerekre figyel, Luke a dobok mögött diktálja az ütemeket, Jack pedig a basszusokért és az elektronikus alapokért felel, miközben a billentyűket is megszólaltatja, vagy épp saját hangját adja a dalokhoz.

Szinte mindegyik számukat legalább több 10 millióan nézték meg a Youtube-on így érték el, hogy ma már bő 2 milliárd megtekintésnél tart a csatornájuk, de a lemezeladásaik is 10 milliós nagyságrendnél tartanak.

Most, Magyarországon végre készülhetünk az élő koncertjükre, hiszen augusztus 12-én, szombaton 19:30-as kezdéssel a Nagyszínpadon hallhatjuk majd a tiszta szívű, kellemes hangulatú zenéket árasztó gazembereket, amire egy élő show részlettel készülünk, amit érdemes megállás nélkül hallgatni a Szigetig!