Különleges party repülőgép szállt fel Budapestről

A világ egyik legjelentősebb megapartyja, a Tomorrowland 2017. július 20-án nyitja meg kapuit. A neves elektronikus zenei fesztivált idén 13. alkalommal rendezik meg Belgiumban, Boom városában. A Brussels Airlines légitársaság különleges, kifejezetten ennek a fesztiválnak dedikált különjáratokat indít a világ számos városából, így a Budapest Airportról is. A hazai vendégeket  már a beszálláskor elektronikus zenei party várta, ráhangolódásként a most következő, felejthetetlen két hétvégére.

Akinek mégsem mond semmit a név, röviden összefoglalva: Európa és a világ egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljáról beszélünk, mely öt éve zsinórban nyerte el a legjobbaknak járó elismerést (International Dance Music Awards díja a “Best Music Event  Event, Location” kategóriában, online leadott szavazatok alapján).

A pszichedelikus mesevilágként is aposztrofált rendezvényre több mint 10 000 vendéget a Brussels Airlines szállít, akik 236 járat gépeivel érkeznek a világ 79 városából. A legtöbben Genovából, Madridból és Barcelonából jönnek; s ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor Magyarországról annyian utaznak a megapartyra, hogy a toplistán mindig az első tíz közé kerülünk.

Az utasok ráhangolódása már elinduláskor elkezdődik, a beszállókapuknál ugyanis „előpartyval” várják a vendégeket. A budapesti beszállóknak sem volt nehéz dolguk, könnyen megtalálták a beszállókaput, csak a DJ pult ütemeit kellett követni.

A légitársaság 47 járatának fedélzetén azonnal folytatódik is a party, az utasok a rendezvény fellépőit hallgathatják egész úton, 8 járaton pedig DJ szórakoztatja a közönséget, mindezt 10 ezer méter magasban.

A tengerentúli járatokat teljesítő szélestörzsű gép ráadásul egyedi, Tomorrowland festésben pompázik.

Erdei tündérek és indián sátrak

A július 20. és 30. közötti, mindkét hétvégére 200 000 – 200 000 embert várnak a DJ-k  (többek között: Afrojack, Carl Cox, Fedde le Grand, Ferry Corsten, Sander van Doorn, Swedish House Mafia, Avicii, Faithless, Tiësto, David Guetta, Steve Aoki, Kaskade és 2 Many DJ’s), és egy lélegzetelállító mesevilág. A színpadképek, a büfék, de még a Dreamwillenek elnevezett kemping (idén festett indián wigwamokban lehet pihenni a partyk után) is könnyen elférne díszletként egy tündérfilmben. Nem csoda, hogy a Tomorrowland hivatalosan is világrekorder a jegyeladások tekintetében. 

A holnap fesztiválja

A Tomorrowland növényekkel és egyéb, természetre utaló motívumokkal díszített épületei nem öncélú kreativitásból születtek. Filozófiájuk szerint egy Tomorrowland „családtag” tiszteli a többi ember véleményét, identitását, hovatartozását, és egyben elfogadja a holnapot és a holnap emberét is. Mindent megtesz azért, hogy a jövő egy élhető világ lehessen. A fesztivál jelmondatában (”Live Today – Love Tomorrow – Unite Forever”) emellett megjelenik a love kifejezés is, ami utal arra, hogy számtalan életre szóló kapcsolat (szerelmi és baráti egyaránt) szövődött már eddig is itt.

Európa nyomában

Ha a fesztiválok királynőjén nem lenne elég a pörgésből, akkor érdemes a légitársaság „Discover Europe” csomagjaira is egy pillantást vetni. Ezek a Tomorrowland utazást más menő városokkal kombinálják, így a mesevilág után jöhet egy romantikus hétvége Barcelonában vagy éppen egy további party Ibizán.