Megújul a Lehel téri piac

600 millió forintból fogják felújítani a Lehel Csarnok tetőszerkezetét és légtechnikáját, tudtuk meg a XIII. kerület honlapjáról. A piacolók számára jó hír, hogy a csarnok a munkák idejére sem fog bezárni. 

 A munkálatok kivitelezése, a vásárcsarnok nyitvatartási idején túl, hétvégén és éjszaka történik, a vásárlói forgalom akadályozása nélkül. Az évente több millió látogatót fogadó vásárcsarnokot 15 éve vehette birtokba a kerület és a főváros lakossága. 2017. júniusában két nagyléptékű munka kezdődik el. A tetőn a munkavégzés a Lehel Csarnok nyitvatartási idején kívül (hétköznap 19.00-06.00 óra között, szombaton, 15.00-06.00 óra között, vasárnap 14.00-06.00 óra között,), a vásárlói forgalom – beleértve a parkoló területek használhatóságát is -, akadályozása nélkül történik. A felújítási munkák várhatóan december végén fejeződnek be.

A homlokzat karbantartás I. üteme a Váci úti oldalon a vásárlói közönség elől szakaszosan elzárt területen, a forgalom lehetőség szerinti legkisebb akadályozása mellett, június 15. és november 1. között készül.

A megújult külső eredményeképpen és a tetőfelújítás elkészültével a vásárlók, kereskedők és a dolgozók hő- és komfortérzetének javulása, azaz télen melegebb, nyáron hűvösebb belső hőmérséklet várható.