Hamarosan teljesen elkészül a Corvin-negyed

A Corvin-negyed egyértelműen új időszámításba lépetta Corvin pláza 2010-es átadása óta. A bevásárlóközpont mögötti Corvin-sétány felújítása szintén egy profitáló döntése volt a VIII. kerületnek, most pedig további fejlesztések előtt áll a környék: a Corvin 5-tel befejeződik a negyed rehabilitációja.

A Corvin-negyed felújítását 2000-ben tűzte napirendjére a városvezetés, az utóbbi 17 évben pedig valóban sokat változott és szépült az egykoron elhanyagolt városrész. A városrehabilitáció utolsó állomása a Corvin 5 irodaház felépítése lesz, mely  a Corvin-negyed keleti tömbjében, a Nokia Skypark mellett, környezetbarát technikákkal épül. Zöldfelületekben is bővelkedni fog az épület, a belső udvaron például egy kert is helyet fog kapni és tetőterasza is lesz az épületnek.

A tervezők szinte mindenre ügyeltek. Hogy ne legyen túl nyomasztó az épület összképe, több tömbre bontották az irodaházat, az épületrészeket passzászok fogják összekötni. Az ablakok méretei annak függvényében változnak, hogy az épület melyik oldalán vannak: a legkevesebb fényt kapó északi fekvésű ablakokat tervezték a legnagyobbra, hogy a lehető legtöbb fény áradhasson be a belső terekbe.

Az építkezés két ütemben történik. A munkálatok első részében egy 14 200 négyzetméternyi területet adnak át, a másodikban pedig a maradék 12 800 négyzetméter is jövendőbeli gazdáik rendelkezésére bocsátják.

A tervek szerint az építés első üteme jövőre fog lezárulni.