Zenés nyári esték Gyulán

Júliusban fantasztikus zenei programok várnak még ránk a festői Gyulán. Jazz, blues, komolyzene, musical, romantikus operett. Valószínűleg mindenki megtalálja a kedvére valót, nyelvtől, kortól, nemtől függetlenül.

Kezdjük a komolyzenével. A népszerű televíziós tehetségkutató a Virtuózok már több ígéretes fiatalt mutatott be a nagyközönségnek. A tehetségek közül most néhányukkal Gyulán is találkozhatunk a Várszínpad miliőjében, július 19-én. Fellép többek között Szüts Apor, Holozsai Eszter és Szauer Bianka. A koncertet Bolyky Zoltán karmester vezényli.

Szintén a vár udvarán, ahol az akusztika is kiváló, világhírű jazz- és blues zenészeket is hallhatunk július 22-én és 23-án. A Gyulai Vár Jazz Fesztiválon fellép a svájci Jojo Mayer’s Nerve, Magyarországról pedig a Makrokozmosz, a Vörös Janka e-Series és a a Gyulai Big Band. A Vár Blues Fesztiválra meghívták a brit Ian Siegel Band-et, a holland The Dawn Brohers-t és a Borsodi Blues Collective-et.

Július 25-én és 26-án a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában sokunk kedvence, az idén félszáz éves Hair musical látható Puskás Zoltán rendezésében. A 20. századi amerikai történet a gyulai Tószínpadon elevenedik meg tehetséges színészek játékával.

Július utolsó napján Kálmán Imre népszerű romantikus operettje, A cigányprímás lesz a Tószínpadon az Operettvilág Együttes produkciójában.

A zene mindenkié, élvezzük!

További infókat itt találsz.