Nem fogod elhinni, ezúttal melyik magyar film nyert egy nemzetközi filmversenyen

A Saul fia hatalmas sikere után már nem lepődünk meg, ha egy magyar filmet nemzetközileg is elismernek. Most például a párizsi filmfesztiválon díjaztak egy hazai alkotást, aminek sem stílusában sem mondanivalójában semmi köze nincs a fent említett filmhez.  Ha eláruljuk, melyik alkotásról van szó, biztosan meg fogsz lepődni: Fluor Tomi és Diaz filmje, a #sohavégetnemérős bizonyult a legjobbnak Franciaországban.

A most harmadjára megrendezett  Paris Art and Movie Awardson  fődíját vihezze haza a Sohavégetnemérős. A francia filmfesztiválon  független nemzetközi filmeket díjaztak, a szakmai zsűri elnöke Mélanie Doutey színésznő  (Soha ne mondd, hogy soha) volt.

A Sohavégetnemérős a legjobb film mellett legjobb rendező és legjobb vágás (Mészáros Attila) kategóriájában is kapott jelölést, végül a fesztivál fődíjának számító legjobb film díját nyerte el. A film alkotói közül Tiszeker Dániel rendező, Pataki Ádám operatőr, valamint Horváth András Dezső forgatókönyvíró videóüzenetben köszönték meg Le Cinéma du Balzacban tartott díjátadón az elismerést, számol be róla a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet.