Élőszereplős filmet készítenének az Aladdinból, ha végre megtalálnák a megfelelő színészt

Lassan mindegyik Disney-mesének elkészül az élőszereplős filmverziója. A szépség és a szörnyeteg sikere után nem kérdéses, hogy kifizetődő vállalkozásba kezdett a Walt Disney Pictures. A sorba az Aladdin is beállna, az egyetlen gond csak az, hogy a filmkészítők egész egyszerűen nem találnak megfelelő színészt Aladdin szerepére, pedig már több mint 2000 jelentkezőt megnéztek.

Március óta keresik a meseként 1992-ben mozikba kerülő Aladdin élőszereplős filmváltozatának főszereplőjét, de még mindig nem találták meg az ideális színészt. A film rendezője legalább már tuti: Guy Richie fogja kezei közé venni az irányítást, de Aladdin szerepére még ő sem talált egyetlen alkalmas jelentkezőt sem.

A Hollywood Reporter értesülései szerint Riz Ahmed és Dev Patel neve merült fel legesélyesebb jelöltként, de a meccs még nincs lejátszva. A rendezők egy 20-as éveiben járó, énekelni is jól tudó színészt keresnek, aki nem árt, ha indiai vagy közel-keleti felmenőkkel rendelkezik.

A gond csak az, hogy augusztusban már el is kezdenék a forgatást, és nemcsak Aladdin személye kérdéses még, de még az is, hogy a női főszereplő Jasmine-t ki fogja alakítani.

Az élőszereplős Disney-filmek valóban jól kifizetődtek a Walt Disney-nek: a Demóna 2014-ben  758,5 millió dollár bevételt hozott, A szépség és a szörnyeteg idén pedig ennél is jóval többet: 1,3 milliárd dollárt.