Nyári gyerekprogramok nem csak gyerekeknek

A gyerekek egész évben a vakációt várták, a szülők és a nagy testvérek már nem biztos, hogy örülnek annak, hogy most nekik kell foglalkozniuk a legfiatalabb családtagokkal. Hogy mindenki jól járjon, összegyűjtöttük azokat a nyári gyerekprogramokat, melyeken nemcsak a kicsik, de a nagyobbak is jól érezhetik magukat.

Ludwig Múzeum

Bár a kortárs művészet budapesti fellegváráról, a Ludwig Múzeumról sokan azt gondolják, hogy csak a modern művészet iránt fogékony felnőtteknek szól, valójában sokkal többet rejt a múzeum programkínálata. Szombat délelőttönként például családi programmal készülnek, ahol a kicsik megismerhetik az intézmény aktuális kiállítását és a művész szerepében is kipróbálhatják magukat.

Részletekért és további programokért kattints ide.

Aquaworld

Az Aquaworldbe csak akkor érdemes ellátogatnod, ha legalább egy hétvégét is el tudsz tölteni ezen a helyen. Itt ugyanis annyi medence, csúszda és élmény van, hogy egy nap alatt szinte ki sem lehet próbálni őket. A felnőttek a wellness részleget is könnyen a szívükbe zárhatják: 8 különböző szauna és egy jégkamra is várja őket, hogy kikapcsolódhassanak – gyerekek nélkül is.

Ha kíváncsi vagy, mi mindent rejt még az Aquaworld, kattints ide.

Fővárosi Állatkert

Az Állatkert egy örök klasszikus, ha gyerekprogramokról van szó. Szerencsénkre a Fővárosi Állatkertben jó hosszú sétákat tehetünk és rengeteg állattal megismerkedhetnek a kicsik. A Varázshegy egész biztosan kikerülhetetlen megállója lesz az álletkertezésnek, ha gyerekkel mész, de az itteni marsi űrsétát felnőttfejjel is élvezni fogod.

Az állatkert zenés estékkel is vár a nyáron, melyről további részleteket itt találsz.

CsoPa Playbar

Az Óbudán nyílt második Csodák Palotája, a Csopa Playbar három tematikus szobával várja a látogatókat. Az egyikben a szülésről tudhatunk meg érdekességeket, a másikban az illúzió világában merülhetünk el, a harmadikban pedig Newton fizikáját ismerhetjük meg, játékosan. Érdemes kipróbálni az interaktív asztalokat is, ahol több játékkal is szórakozhatsz, vagy a háromoldalú csocsót is.

További infókért kattints ide.

Jégbe zárt cirkuszvilág – Fővárosi Nagycirkusz – augusztus 27-ig

A cirkuszról sokunknak kedves gyerekkori emlékek juthatnak az eszünkbe – ideje újabbakat szerezni! Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág igazi szemkápráztató revüműsor, amelyben egymás után csúsznak be a jégen korcsolyázó bohócok, zsonglőrök, ugróköteles, bicikliző vagy kézen korcsolyázó artisták, hogy aztán gólyalábas táncosnőknek, levegőbe váratlanul felemelkedő artistáknak, kacér gyorsöltözőknek vagy kiegyensúlyozott erőemelőknek adják át a helyüket.

Részletekért kattints ide.

Tropicarium

Bár a nyári időjárás néha már a trópusi hőségre emlékeztet, a trópusi állatokkal Budapesten leginkább csak a Tropicariumban találkozhatunk. A magyar vizekben is megtalálható halak mellett rengeteg egzotikus állattal és növénnyel ismerkedhetünk meg, melyek nemcsak a kicsiket, de minket is elkápráztatnak. A látványalagútban pedig egész egyszerűen nem lehet csak egyszer végigsétálni: egész nap tudnánk bámulni a fejünk felett úszkáló különleges halakat.

Hogy mi mást csinálhatsz még a Tropicariumban itt megtudhatod.