Segítünk kimaxolni a nyarat: mutatjuk a legjobb hétvégi programokat

Segítünk, hogy ez a hétvége se teljen unalmasan: összegyűjtöttük a legjobb budapesti programokat. Arról sem feledkeztünk meg, hogy a nyár egyik legpörgősebb fesztiválja, a Balaton Sound is éppen most dübörög, úgyhogy a cikk végén mutatunk néhány balatoni programot is, hogy akkor legyen mit csinálnotok, ha az egész hétvégét a magyar tenger partjánál töltenétek.

Csütörtök – július 6.

Borhajó 2. – Zsófia Rendezvényhajó – 17:30

Az idén nyáron négyszer fut ki a Borjour Borhajó! Mindegyik alkalommal 8-8 borászat a fedélzeten – mi pedig kóstolgatjuk a boraikat, miközben körözünk a Dunán és gyönyörködünk a legszebb város éjszakai fényeiben!

További infókat itt találsz.

10 éves a Budapest Bár – Budapest Park – 18:00

10 éves a Budapest Bár! – a születésnapját 10 különleges koncerttel ünneplő zenekar a Budapest Parkban tartja a sorozat első koncertjét, melyen a Budapest Bár összes zenésze és énekese részt vesz. Erre a napra időzítik a születésnap alkalmából megjelenő Best of lemezüket is, és a koncert számait is ennek szellemében válogatják.

Részletekért sétálj el erre a linkre.

Vigyél, ne Vegyél! – BB’z Bar & Grill

Gondolkodtál már az örökbefogadáson? Vagy kíváncsi vagy a menhelyi kutyusokra? Szeretnél róluk többet megtudni? Gyere és nézd meg milyen szeretnivaló kutyusok élik a mindennapjaikat menhelyen és ismerd meg őket a Budaörsi Állatmenhely és Eszter Petró, kutyaviselkedés szakértő szemével!

A kampány céljáról itt olvashatsz bővebben.

Első Finom Placc: Ízig-vérig – Rácskert – 16:00

A Placc piacok negyedik kistestvére, a Finom Placc július 6-án csütörtök este látja meg a napvilágot! Minden, ami finom, egy piacon. Étel, ital, kence-fice, illatos termékek egy helyen. Lesznek szépséges konyhai kincsek, kézműves csodák is. Különleges magyar borokból és kézműves sörökből sem lesz hiány!

További részletekért kattints ide.

Péntek – július 7.

Itáliai kulináris utazások 4. – Toszkána! – Gustolato Budapest – 17:00

Szicília, Lombardia és Puglia után Itália egyik legkedveltebb régiójába, az északi Toszkána tartományába látogatunk. A festői szépségű Toszkána, a történelem során mind képzőművészeteket és a konyhaművészetet is egyaránt inspirálta. Utazzatok el velünk a reneszánsz hazájába, és merüljetek el a napsütötte tájak csodálatos ízvilágában.

Részletekért kattints ide.

VinAgora Borgála – Corinthia Hotel Budapest – 14:00

15 ország közel 600 prémium bora vonul fel az év legkülönlegesebb sétálókóstolóján, a Corinthia Hotelben. Magyarország egyetlen nemzetközi borversenyének összes benevezett bora kóstolható lesz, így mindenki meggyőzödhet róla, hogy a VinAgora érem a palackokon valóban a minőség mércéje. Gyere, és válaszd ki az idei kedvenc boraidat egy igazán válogatott mezőnyből!

Nézd meg az esemény Facebook-oldalát is.

Utazás Darjeelingbe  – Bem Mozi – 20:00

Tragikus körülmények között vesztette életét Francis, Peter és Jack apja. Azóta majdnem egy év telt el úgy, hogy a testvérek nem találkoztak. Francis, a legidősebb elhatározza, hogy újra összehozza a családot. Erre mi sem tűnik alkalmasabbnak, mint a hosszú, kalandos vonatozás, keresztül egész Indián. A végcél, hogy felkeressék anyjukat, aki néhány esztendővel korábban minden előjel nélkül elköltözött tőlük és most Patricia nővérként a Himalája lábainál él. A három testvér útja azonban letér a vágányról, amikor a körülmények véletlen összjátéka folytán a sivatagban találják magukat.

Részletekért katt ide.

Tesco Disco – Corvin Club – 23:00

A teljes nyári szezon egyetlen Corvinos bulija, pazar hang, szép vizuál, időjárás függetlenség ésatöbbi. Ráadásul fél 1-ig ingyenes!

Bulizz ide a többi infóért.

Szombat – július 8.

AlfaCity17 – Zánka – 10:00

Európa egyik legnagyobb Alfa Romeo találkozója idén is nagy élményekkel vár Zánkán! Egész nap vár az oldtimer kiállítás és szépségverseny, tuning Alfa kiállítás és szépségverseny, kerék- és izzócsere verseny, sport- és gyerekprogramok.

Részletekért kattints ide.

Food is a Right – Food Truck Udvar – 14:00

Az akció szolidáris demonstráció a lakásszegénység, a hajléktalanság és az élelmiszerpazarlás ellen: a szervezők fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy koránt sincs minden rendben a jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszerrel, és ezzel kilépve az utcára nap, mint nap szembesülhetünk, látva a szegénységet, az éhezést, a hajléktalanságot és a lakhatási problémák növekedését.

A teljes programért kattints ide.

Pool & Beer – Pool & Beer – 10:00

A május közepi szezonnyitón már kiderült, hogy a Vituki strandnak utánozhatatlan éghajlata van: az ország egyéb részein tombolhat a vihar, mi a megfelelően kicentizett ládbobokkal és basszusokkal simán távol tartjuk a rusnya fellegeket. Úgyhogy itt is van a következő etap, vár az égszínkék medence és a sok napsárga house!

Továbbiakat itt találsz.

Budapest Pride Felvonulás 2017 – Szabad-e vagy? -Kossuth Lajos tér – 15:00

Szabad-e a döntés? Szabad-e a gondolat? Szabad-e a szeretet? Szabad-e az önkifejezés? Szabad-e a biztonság? Szabad-e az élet? Szabad-e az ember, ha kerítést húznak köré? Szabad-e a lehetőség, ha korlátok közé szorítják? Szabad-e, amit bezárhatnak, szabad-e, ami ellen törvényt hozhatnak?

További infókért kattints ide.

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – musical – Városmajori Szabadtéri Színpad – 20:00

Már több mint negyven év telt el az első hazai rockmusical bemutatója óta, népszerűsége azonban nem fakul, az alaptörténethez pedig – egy férfi keres egy nőt a montanai rockfesztivál monumentális kulisszái között – egyre újabb és újabb jelentések társulnak, a szüzsé gazdagodik, árnyalódik, vagy bizonyos rétegeiben egyszerűen átalakul korunk változásainak hatására. Mert a szerelem, a veszteség, a felelősségtudat, a felszabadulás vágya, a buli, a „dobjuk el az agyunkat” kívánása – örökérvényű. Ismerős-ismeretlen testek ölelkeznek a dinamitként robbanó, vagy az öntudatlanság állapotába lágyító zene hangjaira. 

Szereposztás megtekintésééért katt ide.

BOTB Classics  – Beat on the Brat  -22:00

1960’s, 1980’s vagy akár 2017, pop, indie, hiphop, elektronika, minden korszak és stílus játszik, de azért többségben lesz az elmúlt 20 év és a gitár. DJ pultban a klub rezidensei váltják egymást, lehetőleg párban.

Itt még több infót találsz a buliról.

Vasárnap – július 9.

BRC presents: Guardians of the Galaxy Vol. 1&2 – Double Feature – Corvin Club – 18:30

A kalandor Peter Quill ellopja a titokzatos gömböt, amelyre a bolygóközi uralomra törő Ronan is pályázik. A főgonosz ezért hajtóvadászatot indít utána. Menekülés közben Quill kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal: Rockettel, Groottal, Gamorával és Draxszal. Az állig felfegyverzett mosómedve, az élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő és a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek milyen ereje van, és mekkora veszélyt jelent az univerzumra nézve.

A vetítésen a Galaxis őrzőinek mindkét részét megnézheted. További infókért katt ide.

Jazz-ben mondom el neked  – Petőfi Irodalmi Múzeum – 20:00

A harmincéves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés Karády-, Kabos-, Jávor-, Latabár-filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság. 

Részletekért kattints ide.

V. Óbudai Bluesfeszt – Esernyős – 14:00

Koraesténként workshopok keretében alapvető és különleges blues-hangszereket mutatnak be e hangszerek legjobb ismerői. A new orlinsi zongora titkait vasárnap este Nemes Zoli osztja meg a közönséggel. Hétfőn a mindeféle műfajú gitárok határait Little G. feszegeti majd, kedden pedig a harmonikák kerülnek sorra Pribojszki Úr interpretálásban.

A részletes programért kattints ide.

A design szabadsága – WAMP – 11:00

A nyár legforróbb hónapjában sem maradtok le a legújabb kollekciókról és újdonságokról, hiszen kedvenc tervezőitek hűs napernyők alatt várnak titeket július 9-én is az Erzsébet téren! Lenge ruhák, szárnyaló madarak és pillangók, trópusi motívumok jellemzik az egyedi kisszériás nyári kollekciókat, nem megfeledkezve a funkcionalitásról. Kedvenc tervezőitek mellett most régi visszatérőkkel és első WAMP-ozókkal is találkozhattok a medence partján!

Nézd meg az esemény Facebook-oldalát.

Filmzenei koncert – Margitsziget – 20:00

A The Best FilMusic Songs című szimfónikus filmzenei koncerten a legjobb filmslágereket hozzák el Keresztes Ildikó, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Radics Gigi, Serbán Attila és Szabó Ádám közreműködésével.

További részleteket itt találsz.

A hétvége fesztiválja: Balaton Sound

Európa legmenőbb vízparti buliján majd’ 20 helyszínen, több mint 300 fellépő fordul meg az 5 nap alatt, köztük mintegy 100 nemzetközi sztár, nem beszélve arról, hogy a világ top 20-as élbolyából idén 7 DJ-t is sikerült leigazolni.

További infókért kattints ide, vagy nézd meg az esemény Facebook-oldalát.

Ha több időt töltesz a hétvégén a Balatonon, nézd meg balatoni programajánlóinkat is!