Kezdd a napod egy különleges reggelivel Óbudán!

A Reggeli Gasztroplacc júliustól várja a kulináris élvezetek rajongóit a III. kerületben. A kéthetente vasárnap délelőttönként meghirdetett alkalmak kötetlen beszélgetéssel és kóstolással egybekötött reggeliket kínálnak mindenkinek, aki kíváncsi és nyitott a gasztronómia különböző ágaira.

A Fő téren található Esernyős új programsorozatának megnyitó eseményén Raj Ráchel tortatervező lesz a házigazda. Tortacsodáit és flódniját egész Budapest ismeri, most végre különleges ízeinek kulisszatitkaiba is „belekóstolhatnak” az érdeklődők.

Raj Ráchel ma az egyik legismertebb tortatervező Magyarországon, népszerűségét annak köszönheti, hogy új megközelítés alapján tervezi és készíti el design tortáit. Annak idején divattervezőnek tanult, ezért nemcsak a minőségi és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, hanem a tortatervezést is úgy közelíti meg, ahogyan egy ruhakölteményt álmodik meg a tervezője. A felmerülő „tortatémákról” elsőként „divatrajz” készül, melyek alapján könnyű, főzött krémekből, piskótából és igazi marcipánból formázza meg a figurát, mintha szobrot vagy műalkotást készítene. Ezután aprólékos művészi munka következik, amelynek során kialakul a tortacsoda karaktere, a színek, díszítések, marcipánt vagy akár élővirágot is használva, míg végül igazi édes műalkotás születik.

Hogy mindez pontosan hogyan történik? Nos, éppen erről beszélgethetnek majd vele az érdeklődők július 9-én az óbudai Esernyősben.

További infókért nézd meg az esemény Facebook-oldalát.