7 izgalmas belvárosi túra, melyeken megismerheted a város rejtett kincseit

Imádjuk Budapestet, de vajon elég jól is ismerjük a várost? A Beyond Budapest túráin rengeteg izgalmas, érdekes, és mindeddig kevesek által ismert infókat tudhatunk meg a belvárosról. Szinte minden hétvégén tartanak egy túrát, mely remek programja lehet a hétvégénknek. Kiválasztottuk a kínálatukból a 7 legérdekesebb sétájukat. 

Margitsziget, a Duna folyam gyöngye – július 1.

Nyulak szigete, Ékességek szigete, Nádor sziget, Szent Margit szigete, mind egy és ugyanaz! Tudod, hogy kik fedezték fel a sziget alatti gyógyforrást? Hallottál már a Manci-hídról, a szigeti királyi udvarházról vagy a Nádor villáról?  A sziget, amely századokon át kizárólag úri muri helyszíne volt, ma mindenkinek kikapcsolódást jelent. Szórakozzunk együtt!

Jelentkezés és több infót itt találsz.

Barangolás a Palotanegyedben – július 2.

A Palotanegyed egészével ismerkedhetsz meg, a sétán a XIX. századi pesti mágnás-negyed palotáit járhatod körül. A kőbe zárt legendák felélednek, hisz az arisztokrácia világának különös szerelmei, fényűző életmódja, különc fekete bárányainak letűnt kora – meséink, történeteink által – újra körülöttünk vibrál.

Részletekért katt ide.

Híres íróink nyolcadik kerületi világa – július 8.

Petőfi, Kosztolányi, Móricz, Mándy Iván, Karinthy és még sok más irodalmi példaképünk élte itt nyilvános és titkos életét, s mind megfordultak a kerület híres kávéházaiban, lebujaiban, vagy éppen különféle ügyeiket intézték a Józsefváros eldugott kapualjaiban.

További infókért katt ide.

Légy a kedvesem Pesten! – múzsák és szerelmek krónikája – július 15.

Tele van a város szerelemmel. Elég csak egy utcán végigmennünk, és a közel- és régmúlt nagy szenvedélyei bontakoznak ki előttünk.A Veres Pálné utca is ilyen. Ahogy sétálunk megelevenednek előttünk Móricz, Petőfi és Katona József romantikus, helyenként tragikus szerelmi történetei. Vajon melyik házban élt Lázár Ervin és Vathy Zsuzsa vagy az Ady – Csinszka páros? Végül arra is fény derül, igaz-e, hogy Veres Pálnét, az utca névadóját plátói kapcsolat fűzte Madách Imréhez?

Részleteket itt találsz.

Belvárosi bóklászó – július 16.

Meséink, történeteink nyomán tükörcserepekként villan vissza ránk a múlt, és a házakról immár új, ismerősebb arccal mosolyog a jelen. Útközben betérhetsz egy vidám zöld kertbe, egy passzázs házba és egy eldugott 300 éves pékségbe, mely egy barokk pincében rejtőzik. Fejtörőkkel, játékokkal, közös feladatokkal tarkítják a szervezők a kreatív kétórás, alternatív, belvárosi sétájukat.

A Nyócker málló pompája – szociokulturális kalandozás a Józsefvárosban – július 23.

A Palotanegyed titkainak felfedezése után a túra Nagykörút túloldalán folytatódik, egy kevésbé jó hírű környéken. Itt más funkciójú, más történelmű, más hangulatú épületek tanúskodnak a múltról, és az egykoron bennük zajló életről.
A kerület különböző arcait helyi gyűjtésű történetekkel, szórakoztató bemutató eszközök segítségével illusztrálják.

Továbbiakért kattints ide.

Kalandozás a hősök útján – Családi séta – július 29.

Izgalmas felfedezősétánkon válaszokat kaphatsz olyan kérdésekre, mint hogy hogyan került az aranyszarvas egy tabáni ház homlokzatára? Milyen volt száz évvel ezelőtt a Tabán, és kik éltek ott? Kik és miért harcoltak egykor a budai várért? Mi mindenről mesélnek a várfalak? Hogy jutott fel a víz a palotába? Közben pedig kiálljuk a tudás, a bátorság és az ügyesség próbáit, hogy hősökké váljunk.

Részletes infókat itt találsz.