Élőzenés estékre vágysz? Mutatjuk a 3 legjobb programot!

Nemcsak hideg sörrel lehet zárni a nyári estéket. A városban rengeteg hely van, ahol élőzenét is szolgáltatnak az ételek-italok mellé, de olyan zenés estekből is jócskán akad, ahol a zenénél többet nem is kívánhatnánk. Összegyűjtöttünk 3 olyan programot, ahol az élőzenéé a főszerep, és melyekre mindenképpen érdemes elmenned, ha igazi zenerajongó vagy.

The Best FilMusic Songs – Margitszigeti Szabadtéri Színpad – július 9.

Vannak slágerek, amelyekre nemcsak automatikusan dalra fakadunk és felhangosítjuk a rádiót, hanem a legemlékezetesebb filmjelenetek is azonnal eszünkbe jutnak. Ha megszólal a Maniac, a lábszármelegítőben helyben futó Jennifer Bealse jelenik meg szemeink előtt a Flashdance-ből, az I Had the Time of My Life című számra pedig beugrik a „piszkos tánc”, amelyet Patrick Swayze és Jennifer Grey lejtett el a meghökkent publikum előtt. De ugyanúgy lepereg fejünk mozijában az Eye of the Tigerre edző Rocky, vagy a hajóorrban széttárt karral álló Kate Winslet és Leonardo di Caprio Celine Dion híres dalával. A filmek sikereivel együtt ezek a dalok is slágerklasszikusokká váltak, és immár elválaszthatatlanok vizuális párjuktól.

Ha kíváncsi vagy, kik lépnek fel ezen a felejthetetlen estén, kattints ide.

Belvárosi Orgonakoncertek

„A zene isten ajándéka az embernek, az egyetlen művészet, melyet a menny adott a földnek, az egyetlen ajándék, melyet az emberek elfogadtak a mennyországtól” – mondta Johann Sebastian Bach, a zenetörténelem egyik legtehetségesebb orgonaművésze. Ha a leggyönyörűbb klasszikus műveket impozáns, történelmi helyszíneken szeretnéd meghallgatni, a Belvárosi Orgonakoncertek programjait biztosan élvezni fogod. A Szent István Bazilika, a Váci utcai Szent Mihály-templom és a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia csodálatos épületei mind helyet adnak az orgonakoncerteknek, ahol ahol többek között Mozart remekművei is felcsendülnek. A Szent Mihály-templomban minden szombaton 7 órakor kezdődnek az orgonakoncertek, míg a Belvárosi Plébániában szerdánként délután 4 órakor hallgathatod a hangszeren felcsendülő csodás dallamokat.

További információkért kattints ide.

Nyári Károly koncert az Operában – július 7 – 20:00

Nyári Károly különleges koncertre készül július 7-én 20:00 órakor a Magyar Állami Operaház színpadán. A műfaji határokat átlépő esten a klasszikus és a jazz műfaj legjobbjainak műveiből hallhatnak válogatást, mint Gershwin, Legrand, Morricone.

A koncert sztárvendégei Tokody Ilona operaénekesnő, valamint Nyári Aliz és Nyári Edit énekesnők. Nyári Károly duetteket ad elő vendégeivel, valamint virtuóz zongorajátékával kápráztatja el a közönséget a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

További részletekért kattints ide.