Hétvégi Brunch Tel-Aviv stílusban

Egy munkával, idegeskedéssel és ügyintézéssel telt hét után igazán mindenki megérdemli, hogy hétvégén nyugodtan megreggelizzen a késő délelőtti órákban. Tudunk erre egy tökéletes helyet: a zsidónegyedben megbújó Mazel Tov urbánus kertjében valóban kikapcsolódhatsz.

A Mazel Tov, az ország első rométtermeként, 2014-ben nyitott, azzal a céllal, hogy Budapesten nyárias, mediterrán hangulatot teremtsen. Egy közel-keleti ételeket kínáló hangulatos étteremből városi találkozóhellyé nőtte ki magát, ahol ugyanolyan jól fogják érezni magukat azok, akik egy romantikus gyertyafényes vacsorát töltenének el kettesben, mint azok, akik nagyobb társasággal érkeznek születésnapot ünnepelni vagy épp céges csapaépítőn részt venni. Sőt, immár a reggeli órákban is megéri ellátogatni a Mazel Tovba, és kipróbálni néhány izraeli reggeli klasszikust a májusban bemutatott brunch menüjükről. Amint eljutott hozzánk a hír az étterem vadiúj brunch kínálatáról, képtelenek voltunk tűrtőztetni magunkat, így hamar be is tértünk az Akácfa utca 47. szám alá.

Habár csupán tíz különböző fogás található az étterem brunch menüjén, így is nehéz kiválasztani azt az egyet, amelyiket ténylegesen meg is kóstolsz, hiszen mindegyik tökéletes első hangzásra – és ahogy az elhaladó pincérek telepakolt tálcájára pillantva meggyőzödtünk róla, remekül is néznek ki. Szerencsére, a fiatal felszolgáló segítségünkre sietett, így közösen a következők mellett döntöttünk: Tel Aviv lazac bagel füstölt norvég lazaccal, izraeli za’atar krémsajttal és friss salátával; és Eggs Florentine, ami egy amerikai palacsintán tálalt buggyantott tojás fonnyasztott spenóttal, aszalt paradicsommal és hollandi mártással. Királyi reggelinket még kétféle hidegen préselt smoothie is kísérte: Berries (eper, málna, szeder) és All Greens (spenót, uborka, petrezselyem, lime). Ha mindez nem lett volna elég, egy kis banánkenyérrel piros gyümölcsökkel töltve pontot tettünk az i-re.

Nehéz szavakba önteni az ízlelt falatok harmóniáját, így nincs más választásod, ki kell próbálnod őket. Mi biztosan visszatérünk, hogy megkóstoljuk az aszalt paradicsomos-fetás Mazel Tov Quiche-t, a Reggeli Hummus tálat és még kettőt az isteni dzsúszok közül.