5 ok, hogy a VOLT-on partizz

Photo: László Mudra 

Ma kezdődik a VOLT, a nyár egyik legtutibb fesztiválja, ahol több kedvencünk is fellép, például a Years&Years vagy Ellie Goulding. Összegyűjtöttünk 5 okot, hogy a sztárok mellett miért érdemes még felkeresned a soproni fesztivált.

 

1.  Megmérettetheted magad

A Telekom téren minden órában indul egy-egy verseny, ahol próbára teheted magad. Versenyezhetsz zsákban futásban, füles labda váltóversenyben, madzagos sörivó versenyben (úgy érezzük, ez lesz a kedvenced), valamint a kötélhúzást is kipróbálhatod.

2.  A kistesót is lepasszolhatod

Ha valamilyen oknál fogva a kistestvéreddel érkeztél volna a VOLT-ra, vidd el a fesztivál gyerekprogramjaira, ahol lesz báb- és papírszínház is, de még cserkészprogramok is lesznek, ahol az egész család részt vehet a nyomozós játékban.

3.  Fedezd fel a várost

Kevés fesztivál van, ami olyan remek helyszínnel dicsekedhet, mint a VOLT. A határnál található város ódon utcácskáiban hangulatos sétákat tehetsz, feltéve, ha nem vagy másnapos, ha pedig két koncert között aktív pihenésre vágysz, bringázd körbe a közeli Fertő-tavat. A „Fedezd fel Sopront!” vagy „A csillagok városa” interaktív felfedezős progik is segítenek, hogy még jobban szívedhez nőjön a város és a fesztivál.

4. Felkészülhetsz a Szigetre

A Sziget line-upjával mennyire vagy képben? A VOLT Sziget teraszán nemcsak a fellépők listájával ismerkedhetsz meg, és döntheted el egyúttal, hogy melyik napra váltanál bérletet, de egy páros napijegyet is nyerhetsz, ha szerencsés vagy.

Rockstar Photographers

5. Fő a környezettudatosság

Sajnos a fesztiválok helyén általában hatalmas szemétkupacok maradnak,kivéve, ha a VOLT-ról van szó. A Fesztiválkártyád kiváltásakor 500 forintot levonnak az egyenlegedből, cserébe pedig egy Green Festival Baget kapsz, ebbe gyűjtheted a szemetedet. Ha a teli zsákot visszaviszed az egyik Green Festival ponthoz, visszakapod az 500 forintodat, és egy ugyanekkora értékű pólóvásárlási kuponnal ajándékoznak meg.

Photo: László Mudra – Rockstar Photographers – http://www.facebook.com/festivalphotographers