A Balaton körül két keréken

Körbetekerni a magyar tengert olyan bakancslistás élmény, amit legalább egyszer az életben át kell élni. Barátokkal, barátnőkkel, családdal vagy nagy társasággal, bárhogy lehetséges, csak némi szervezést igényel. Íme, egy kis gyorstalpaló a felejthetetlen balatoni bringakörúthoz.

A Déli pályaudvarról vonattal könnyedén lejuthatunk bármelyik Balaton-parti városba, nagyjából 2000-3000 forintból ki is jön a teljes árú menetjegy egy útra, kerékpárszállítással. A Balaton körüli bicikliút legrövidebb szakasza is 206 kilométer, de a körút könnyedén 220 kilométeresre nyúlhat, ha, például, kitérőt teszünk Tihany és Szigliget felé. Akad, aki egy fél nap alatt letekeri a távot, de ha egy kis városnézést és kirándulást is belekalkulálunk, vagy csak szimplán kényelmes tempóban tervezünk haladni, 3-4 napot ideális rászánni a körbetekerésre. Ha a csapatban vannak gyerekek vagy idősebbek, a Balaton keleti medencéje mentén futó 75 kilométeres „kis kör” lehet a megfelelő alternatíva.

Ami a szállást illeti, meggyűlhet a baja annak, aki a főszezonban akar egy éjszakára apartmanházat bérelni egy nagyobb társaság számára, de persze semmi sem lehetetlen, ha az ember időben elkezdi megszervezni a vakációt a magyar Riviérára. Ha igazán autentikus hangulatra vágyunk, vigyünk magunkkal sátrat és béreljünk sátorhelyet egy kempingben. Nemcsak pénztárcabarát megoldás, de valahogy hozzátartozik a biciklikörút élményhez hozzátartozik a sátrazás, a sütögetés, a Balaton-parti naplementék, de még a szúnyogok is!