5 program a Múzeumok Éjszakájára

Ma van a Múzeumok Éjszakája, amikor egy karszalag megvásárlásával rengeteg múzeumba bemehetsz, ahol rengeteg izgalmas és rendhagyó programmal várnak. Mivel több tucatnyi múzeum rengeteg tárlata közül lehet válogatni, megmutatjuk azt az 5 programot, ami a mi bakancslistánk legelején szerepel.

Kirakatban aFortepan

50 vetített kép a legnagyobb on-line fotóarchívumból a legkisebb off-line fotóarchívumra. A 2010 óra működő Fortepan mára a legnépszerűbb archív fotós site lett. A honlapon több mint 80.000 fényképet nézetünk meg. Ma estére egy fotós performanszal készülnek, amit az üzlethelyiség kirakatában lehet majd látni. Előtte, utána, közben a Fortepan stábjával beszélgethetsz a képekről, a fényről és az árnyékról.

Több infót itt találsz.

De La Motte -Beer Palota

Az egyemeletes barokk palota szerény homlokzata mögött a budai vár igazi ékszeres ládikája rejtőzik. Az 1780-as években kiépült, emeleti, térsorának eredeti, késő rokokó és kora klasszicista, bibliai jeleneteket ábrázoló díszítőfestése egyedülálló a várnegyed lakóházai körében. Boltíves tereinek építészeti kialakítása a magyarországi barokk stílusra jellemző finom ízlés és formavilág jellemző példája. Ezen az éjszakán csokoládés édességeket kóstolhatsz, kézzel festett strucctojásokban gyönyörködhetsz, és fülbemászó kamarazenét is hallgathatsz.

A részletekért katt ide.

Zwack Unicum Múzeum

Te tudod, mikor készült az első Unicum? És hogy jön ehhez az improvizáció? Ismerkedj meg a Zwack család és a gyár történetével a Grund Színház rendhagyó tárlatvezetésén keresztül, utána pedig megnézheted improvizációs előadásukat! Hallgasd Odett koncertjét vagy utazz el a Belau zenéjével egzotikus tájakra!

Részletekért katt ide.

Sziklakórház Atombunker Múzeum

A Sziklakórház izgalmas, interaktív tárlatvezetések keretében lesz látogatható. A túra az állandó kiállításokat, valamint az „Én lettem a halál, a világok pusztítója” című új, időszaki kiállítást is bejárhatod. Ha a szombati napodba nem fér bele a program, akkor se aggódj: vasárnap ráadás nappal készül a Sziklakórház.

A vasárnapi programokról itt tudhatsz meg többet.

Csopa Playbar

Ha a Múzeumok Éjszakája a karszalagodat itt vásárolod meg, a következő nap is fel tudod használni, így az sem gond, ha egy éjszaka alatt nem tudsz a Csopa Playbarba és a Camponába is eljutni. A Playbarban este 9-től és 11-től látványos Science Show-val várnak a szokásos szórakoztató és tudományos kiállításaik mellett.

Több infót itt találsz.