New York-i jazz a Margitszigeten – Először koncertezik nálunk a The Hot Sardines

Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Charlie Parker, Ron Carter, Miles Davis, Herbie Hancock és még folytathatnánk a sort a legnagyobb jazzlegendákkal, akik nemcsak a klasszikus jazz zseniális művelői voltak, hanem annak megújításával kiléptek a műfaj keretei közül, és szélesebb körben is világszerte kivételes népszerűségre tettek szert. A jazz továbbra sem áll ellen a változás szeleinek, a felbukkanó tehetségek és kivételes zenei formációk pedig újabb és újabb irányzatokat hoznak létre, tovább növelve a népszerűségét.

A jazz új generációjának egyik legtehetségesebb formációja, a The Hot Sardines először mutatkozik be a hazai közönségnek, fesztiválunk meghívására. A zenekar tagjai abban hisznek, hogy a klasszikus jazz feltölti a szívet és a lelket. A jól ismert régi dallamokat mai hangzással gazdagítják és új energiával töltik meg, bizonyítva, hogy az örömzene összehozhatja az embereket. Otthonosan mozognak a különböző stílusokban, hitelesen idézik meg a New York-i kocsmák, a párizsi kabarék és a New Orleans-i jazzklubok világát.

A zenekar az utóbbi két évben Chicagótól Londonig több mint 150 koncertet adott, köztük a Newporti és Montreali Jazzfesztiválon, és olyan kultikus New York-i jazzklubokban, mint a Joe’s Pub és a Bowery Ballroom. A 2014-es The Hot Sardines és a 2016-os French Fries & Champagne című albumaik egyöntetűen pozitív kritikai visszhangot kaptak, és az iTunes eladási listáinak élén landoltak. Rengeteg fiatal rajongójuk van, de bárhova mennek, több generáció képviselői várják őket.

Igazi különlegesség a jazz és swing hazájából, nemcsak ínyenceknek.

Bővebb információkért és online jegyvásárlást kattints ide.