7 kihagyhatatlan program a Múzeumok Éjszakáján

Szabó Balázs Bandája, szabadulószoba, slam poetry, chansonok. Ezen a szombaton lesz a Múzeumok éjszakája, melyre 450 múzeum és kiállítóhely mintegy 2000 programmal készül. Egy biztos: délutántól hajnalig egy óriási „kulturális buli” részesei lehetnek, akik útnak indulnak. Mutatjuk is a listánkat, hogy melyek azok a programok, melyeket idén nem érdemes kihagynod.

1. Petőfi Irodalmi Múzeum: Szabó Balázs Bandája koncert, majd egy kis Karinthy-slam

A PIM-ben 18:00-tól Szabó Balázs és bandája varázslatos dallamokkal, lírai szövegekkel varázsolja el a hallgatóságot. Zene és irodalom tájaira kalauzolnak, visszatérve, újrateremtve a versmondás zeneiségét, az énekelt vers hagyományát.
És ha már a versmondás újrateremtésnél tartunk: 19:30-tól egy rendhagyó slam poetry est keretében a hazai slam szcéna ismert szövegelői/költői keresik a választ: vajon hol tartunk majd 100 év múlva? Vigyázat, friss virtuóz költészet!

2. Aquincumi Múzeum: Találd meg az átoktáblát! – Interaktív kalandtúra a romkertben

Kr.u. a 2. században egy rabszolga átoktáblát készítetett, amellyel az alvilági erőktől kért segítséget, hogy elégtételt vegyen a városi tanácson. A 16 órától induló kalandtúrán a játékosok feladata az átoktábla megtalálása és a sötét varázslat megszüntetése. A csapatok indítása folyamatosan történik, és a három leggyorsabban beérkező ajándékot is kap.

3. MagNet Közösségi Ház: Ez az a dal- C’est une chanson – Orbán Borbála koncertje

Illetve ezek a dalok ! Az este folyamán 19 órától olyan ismert és kevésbé ismert dalok hangzanak el, melyek már-már rétegzenévé váltak.
Orbán Bori francia sanzonokat és egyéb 20.századi dalokat ad elő (olasz,portugál) melyek külön-külön is gyöngyszemek, de így egyben igazi kuriózumot jelentenek. Nyár esti fröccshöz kötelező.

4. József Attila Emlékhely: Verses, rendhagyó tárlatvezetés Sebő Ferenc Kossuth-díjas énekművésszel és H.Bagó Ilonával, a kiállítás kurátorával

Az érdeklődők elsőkézből, a kiállítás megálmodójától tájékozódhatnak az emlékhely létrejöttéről, valamint hallhatnak érdekességeket József Attila életéről és a ferencvárosi milliőről, 16 órától. A tárlatvezetés alatt megzenésített József Attila versek csendülnek fel Sebő Ferenc tolmácsolásában. A várható érdeklődésre való tekintettel a programot ugyanezen a napon megismétlik 18.00 és 19.00 óra között.

5. Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum: Tour de l’art

Nincs kedved a sorban álláshoz, ugyanakkor közösségi élményt szeretnél és eközben jó lenne kicsit kulturálódni is? Tarts a Ludwig Múzeummal 14 órától, és fedezzétek fel együtt a város kortárs alkotásait kb. 2 óra alatt kerékpárral.
Találkozópont: MÜPA bringatároló
Figyelem, a program előzetes regisztrációhoz kötött! Itt tudsz jelentkezni: salgo.viktoria@ludwigmuseum.hu

6. Zwack Múzeum és Látogatóközpont: Odett koncert

A Fonogram-díjas énekesnő sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy tavaly a „Be with you” című dala a 2016-os Sziget fesztivál hivatalos himnuszaként debütált, legközelebb pedig a Zwack Múzeumban hallhatod őt a Múzeumok Éjszakáján 21 órától.

7. Holokauszt Emlékközpont: Koncert és táncház a Parno Graszt zenekarral

Ha pedig a programáradatot még mindig bírod szusszal, éjféltől a Parno Graszt zenekarral tombolhatsz. A koncert mellett táncház is vár, így garantáltan kimulathatod magad.

További részletekért és programokért kattints ide.